Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Genç ve kusursuz bir cilde, Cilt Sağlığı, Cilt Hastalıklaarı, Cilt

        Ceyda ERENOĞLU / HT MAGAZİN

        Günümüzde daha genç ve güzel bir cilde sahip olmada cerrahi hâlâ çok önemli görülse de, ameliyatsız yöntemlerin yüz güldüren sonuçları da hafife alınmamalı. Bazen tek bazen 3 seanslık uygulamalarla kişinin cildinde canlanma sağlanıyor, dolgunluk meydana geliyor. Üstelik sadece yüzünüz değil; eliniz, boynunuz ve dekolte bölgeniz de yenileniyor.

        Yaşlanma sırasında cilt dokusunda yıkım meydana geliyor, cildin doku ve elastikiyetini sağlayan kolajen azalıyor. Cilt sağlığını etkileyen tek faktörün yaşlanmak olmadığı; aşırı güneş, aşırı stres, sigara ve kirli havanın da cildi olumsuz etkilediği belirtiliyor. Bu nedenlerden bir ya da birkaçı bir araya geldiğinde cildimiz eskisi gibi görünmüyor. Üstelik sadece yüzümüz değil; boynumuz, dekolte bölgemiz, ellerimiz ve vücudumuzun diğer kısımları da yaşlanıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Zehra Doust, “Cildin kolajen yıkımını azaltmanın ve cildi oluşturan dokuların sağlıklı sentezini yaparak kolajeni tekrar tetikleyebilmenin yolu cilde bir bütün olarak yaklaşmaktan geçiyor” diyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen anti-aging (yaşlanma karşıtı) uygulamalar 2 temel grupta toplanıyor. Bunların cilt yüzeyiyle ilgili ve cilt altına yönelik tedaviler oldukları belirtiliyor.

        LAZER İLE CILT GENÇLEŞTİRME

        Ciltteki yıpranma önce çizgilenme ve lekelere, sonrasındaysa derin kırışıklıklara neden oluyor. Yaşlanmadan en çok ve en erken eller, yüz ve boyun etkileniyor. Anti-aging için birçok krem, serum, peeling ve maske üretilmesine rağmen bunların hiçbirinin hızlı ve etkili olmadığı belirtiliyor. Fraksiyonel lazer ise cilde uygun görülen dozda ve derinlikte uygulama yapılarak kolajen aktivitesinin artmasına yardımcı oluyor. Bu yöntem; kişinin cilt özelliklerine, yaşına ve kırışıklıklarının durumuna göre cilt gençleştirmede 1-3 seans arası uygulanabiliyor. Fraksiyonel lazerin başlıca uygulama alanları şöyle sıralanıyor:

        UYGULAMA ALANLARI

        Cilt gençleştirme, ince kırışıklıklar, derin çizgiler.

        Yara, leke ve akne izlerinin giderilmesi.

        Geniş gözenekler ve cilt yüzeyinin dokusunun iyileştirilmesi.

        Boyun bölgesindeki cilt gençleştirme, ince kırışıklıklar, derin çizgiler.

        Yüz ve ellerde kırışıklıklar ve çizgilerin giderilmesi.

        Boyun bölgesinde cildin çok daha sağlıklı görünüme kavuşturulması.

        Akne ve akne izi yaraları

        İp uygulamalarıyla YÜZ GERME

        İp uygulamalarıyla yüz germe ve asma yöntemlerinin içine ‘organik ağlar’ ve ‘iple asma ile germe’ giriyor.

        ORGANİK AĞLAR: Vücudumuz tarafından absorbe edilebilen iplerle ağ kurularak yapılan ameliyatsız bir işlem olarak tanımlanıyor. PRP, kök hücre ve dolgu benzeri uygulamalarla kombine ediliyor. Organik ağlar cilt altında kan dolaşımı ve germe etkisi sağlayıp pürüzsüz bir cilt ve parlak bir görünüm yaratıyor. İnce ve derin kırışıklıkların giderilmesinde de kullanılan organik ağlar; yanak, çene ve gıdı bölgesi sarkmalarını toparlayıp kolajen bakımından zayıflamış cildin kendi doğal sürecinde yenilenmesini de tetikliyor.

        İP İLE ASMA VE GERME: Yüz asma işleminde de benzer ipler kullanılıyor. Temel farkın kulak yüksekliğinde çok küçük bir kesi ile cildin gerdirilmesi ve ip yerleştirilmesi olduğu belirtiliyor.

        Ameliyatsız yüz GENÇLEŞTİRME

        Odaklı ultrason ses teknolojisi

        Organik ağ ipleri yüz gerdirme

        Sculptra ile kolajen artırımı

        Fibrocell fibroblast kök hücre

        PRP-Plazma tedavisi

        Fraksiyonel lazer ile cilt yenileme

        Hyalüronik asit ile dolgu uygulamaları

        Ultrason teknolojisiyle ameliyatsız yüz germe

        Bu yöntemde cildin alt katmanlarına ses dalgaları veriliyor ve kolajen üretimi artırıldığı için ciltte sıkılaşma ve lifting etkisi yaratılıyor. Uygulama alanlarından bazıları göz çevresi kırışıklıkları, yüz ovali, gıdı sarkması, dekolte kırışıklıkları ve çene çizgisi sarkmaları olarak sıralanıyor.

        ENJEKSiYONLU yöntemler neler?

        Fibrocell fibroblast kök hücre uygulaması

        Kandan alınan PRP-Plazma hücre tedavisi

        Sculptra ile kolajen artırımı

        Dolgu grupları

        Hyalüronik asit grubu işlemler

        Yağ enjeksiyonları

        Mezoterapi

        Dermaroller uygulamaları

        Kök hücre uygulaması

        Kulak arkasından alınan küçük bir doku, özel bir laboratuvarda hücreleri cilde yeniden verilecek ve yarar sağlayacak şekilde işlemden geçiriliyor. Kendi hücrelerinizden oluşan fibroblast kök hücreler en doğal görünüme ulaşmak isteyenler için uygun bir tedavi olarak görülüyor. 3 seans olarak uygulanıyor. Seanslar arasında 3-6 haftalık aralıklar bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ