Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Organ naklinin önemini kamu spotunda anlatacak, Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci

        Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci, nakil olmadığı için 2014 yılında 2 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Kahveci, organ nakli için hazırlanacak bir kamu spotunda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de rol alacağını vurguladı.

        Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci, "Gençler Organ Bağışını Destekliyor" kampanyası kapsamında Çankaya'da bulunan Ayrancı Ticaret Lisesi öğrencileriyle buluştu. Türkiye'de 30 bin insanın organ beklediğini vurgulayan Kahveci, bu yıl 2 bin kişinin organ beklerken hayatını kaybettiğini belirtti.

        MEHMET GÖRMEZ, ORGAN NAKLİNİN ÖNEMİNİ ANLATACAK

        Çalışmalarını söz konusu rakamları düşürmek üzere başlattıklarını ifade eden Kahveci, dini çekincelerin bağış yapılmasını engellediğini belirtti. Kahveci, Türk Diyanet Vakfı ile görüşme halinde olduklarını, kısa bir süre sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in organ bağışının önemini vurgulayan bir kamu spotunda rol alacağını ifade etti.

        25 İLÇEDE 25 KONFERANS

        Öğrencilere, her bağışın bir hayat kurtardığını ve Ankara'nın 25 ilçesinde düzenleyecekleri 25 ayrı konferansla konunun önemini tekrar tekrar anlatacaklarını belirten Kahveci, "Türkiye'de şu anda, 22 bin hasta böbrek, 2 bin 200 hasta karaciğer, 3 bin 500 hasta kornea, 600 hasta kalp ve 60 hasta akciğer nakli bekliyor. Düzenlediğimiz konferansların onlara umut olacağını inanıyoruz." diye konuştu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ