Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Kilo vermeye çalışırken bunu unutmayın

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        Zayıflamaya karar verdiğimizde hepimizin aklına yediklerimize dikkat etmek, egzersiz yapmak ve yeterince sıvı almak gelir. Bunlar yeterliymiş gibi gözükse de kilo vermek o kadar basit değil.

        Kilo vermeye karar verdiğinizde vücudunuzu bu fikre alıştırmak için yapmanız gereken çok önemli bir şey daha var.

        Bu faktör çoğu diyetisyen ya da beslenme uzmanı tarafından vurgulanmadığı için kilo vermeye karar veren insanların bu süreçte aklına bile gelmiyor.

        Beslenme programınızı düzenlediniz, egzersizlere başladınız, içtiğiniz su miktarını da arttırdınız, geriye bir tek 'uyku' kaldı.

        Uyku sürenizi düzene sokmak kilo vermek ve sağlığınızı korumak için en önemli faktörlerden biridir. Gün içerisinde çok meşgul olduğumuz için geceleri birkaç dakika daha uyanık kalıp fazladan iş yapmayı tercih edebiliriz. Fakat bütün bu yoğunluk bile bel çevresinde ekstra birkaç santim olarak geri dönüyor ve sağlıklı yiyecek seçımleri yapmamız için gereken enerjiyi yok ediyor.

        Bu süreç kısır döngüye dönüşebilir. Uykusuz olduğumuzda enerjimizi yükseltmek için kahve ve şekere yöneliriz. Kendimizi yorgun hissettiğimizde egzersiz düzenimizi bozar ve kilo almaya meyilli oluruz.

        Peki tam olarak ne kadar uykuya ihtiyacımız var?

        Çoğunlukla günde 8 saat uykunun her insan için yeterli olacağı söylenir. Fakat bazıları için bu süre yeterli değildir ve yatağa saat kaçta girdiğiniz de çok önemlidir. Gün içerisinde yaşadığınız iş yoğunluğu sebebiyle vücudunuzun ihtiyacı olan ideal uyku miktarını fark edemeyebilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ