Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Film gibi kalp nakli,Çiğli Ana jet Üssü, Mustafa Tabakoğlu, Prof. Dr. Tahir Yağcı, kalp nakli, Doç. Dr. Çağatay Engin organ nakli

        Organ nakli bir kez daha hayat kurtardı. Ancak bu nakil, gerçekleştirilen yüzlerce nakilden farklı. İzmir'de Çiğli Ana Jet Üssü'nden kalkan 125. Filo'nun pilotları, bağışlanan kalbi Yalova'dan aldı, Ege Üniversitesi'nin Kalp Cerrahlarına emanet etti.

        Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Çiğli 2. Ana Jet Üssü 125. Filo'nun pilotlarıyla, 16 yıldır 220 hastaya başarıyla kalp nakli yapan Ege Üniversitesi'nin Cerrahları, 43 yaşındaki Mustafa Tabakoğlu için zamana karşı yarıştı.

        4 yıldır kalp nakli bekleyen ve 3 aydır yapay kalp cihazıyla hayata tutunan 43 yaşındaki Mustafa Tabakoğlu için doktorlar askeri uçakla önce Bandırmaya, oradan da Yalova'ya uçtu. Yalova'dan alınan kalp direkt uçuşla Çiğli Hava Üssü Komutanlığı'na, oradan da helikopterle Ege Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi.

        Ege Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanlarından Prof. Dr. Tahir Yağcı, "Hava yolu ulaşımıyla çok hızlı bir ulaşım sağlandı. Bu bize zaman kazandırdı. Kalp naklinde zaman çok önemli" dedi.

        Nakille ilgili her şeyin yolunda gittiğini belirten Ege Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanlarından Doç. Dr. Çağatay Engin ise, 2. haftadan sonra hastayı evine göndermeyi düşündüklerini belirtti.

        3 aydır yapay kalp cihazıyla hayata tutunan ve bu süreçte habersiz olan Tabakoğlu, "Herkese teşekkür ederim. Bundan sonraki hayalim kalbime iyi bakmak" dedi.

        4 yıldır kalp nakli bekleyen Mustafa Tabakoğlu hızla iyileşiyor, kritik naklin kahramanları da yaşam maratonunun zaferle noktalanmasının mutluluğunu yaşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ