Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık 2014’te bizi en çok bunlar hasta etti!, Hastalıklar, En Çok Görülen Hastalıklar

        2014 yılının sonuna yaklaşırken, özel bir hastanenin sağlık uzmanları yıl içinde en sık karşılaşılan beş rahatsızlık grubunu açıkladı.

        Ofis çalışmasının ve bilgisayar kullanımının gündelik hayatın parçası olması ile paralel olarak 2014 yılında en çok iskelet kas sistemi rahatsızlıkları yaşandı. En sık görülen ikinci hastalık grubu olan kardiyovasküler sistem rahatsızlıklarını enfeksiyonlar takip etti.

        BU HASTALIKLAR YAŞAM TARZIMIZ ÜZERİNDE İPUCU VERİYOR

        Sağlık uzmanları 2014 yılında Türkiye’de en çok görülen rahatsızlıkları açıkladı. Türkiye’de geçen yıl boyunca en sık rastlanan hastalıklar alışkanlıklarımız ve yaşam tarzımız üzerine önemli ipuçları içeriyor.

        EN ÇOK İSKELET RAHATSIZLIKLARI GÖRÜLDÜ

        2014’te en çok iskelet kas sistemi rahatsızlıkları görüldü. Bu grubun içinde düşme ve çarpmaya bağlı ortopedik travmalar ile bel ve boyun ağrısı gibi rahatsızlıklar ön plana çıkıyor. Ofis yaşamındaki hareketsizlik, ofis mobilyalarının ergonomik olmaması ile bilgisayar, akıllı telefon ve tablet gibi teknolojik cihazların gündelik hayatın bir parçası olması gibi güncel problemler bu rahatsızlıkların baş tetikleyicileri arasında yer alıyor. Uzun süreli ve yanlış bilgisayar kullanımı boyun düzleşmesinden fıtığa kadar birçok önemli rahatsızlığa sebebiyet verebiliyor.

        KALP KRİZİ BELİRTİLERİ ÖN PLANDAYDI

        En çok görülen ikinci rahatsızlık grubunu ise kardiyovasküler sistem rahatsızlıkları oluşturuyor. Bu grup içerisinde en çok rastlanan rahatsızlıklar kalp krizi belirtileri ve göğüs ağrısı oluyor. Sağlık uzmanları, sigara kullanımı ve kolesterolün etkili olduğu bu tip rahatsızlıklara karşı uzman görüşü alınarak uygulanabilecek beslenme programı ile düzenli sporun faydalı olabileceğini dile getiriyor.

        SOĞUK ALGINLIĞI ve MİGREN GİBİ HASTALIKLAR DÖRDÜNCÜ SIRADA

        Her zaman olduğu gibi enfeksiyonlar da en çok görülen rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Üçüncü sırada bulunan enfeksiyonlar arasında, mevsime bağlı soğuk algınlığı, grip, okul zamanında özellikle kendini gösteren çocuk hastalıkları gibi rahatsızlıklar öne çıkıyor. Kronik baş ağrısı, migren ve bayılma gibi rahatsızlıkları da kapsayan nörolojik rahatsızlıklar ise en sık görülen hastalık grupları içerisinde dördüncü sırayı alıyor.

        SİNÜZİT, GRİP, FARENJİT’TE ARTIŞ OLDU

        Beşinci sırada ise üst solunum yolu hastalıkları bulunuyor. Bu grubunun içerisinde ise sıkça görülen sinüzit, bademcik iltihabı, farenjit, grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar var. Özellikle kış mevsiminde artan soğuklara bağlı olarak gelişen bu hastalıklardan korunmak için dengeli beslenme ve vitamin açısında zengin besinlerin tüketilmesi öneriliyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ