Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Yeni yıla yenilenmiş girmek isteyenler için öneriler, Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op Dr. Ayşegül Sivri, özellikle yılbaşı gecesi için sıklıkla tercih edilen estetik uygulamalar hakkında bilgi verdi

        Yaklaşan yeni yılla birlikte, yeni bir görünüme kavuşmak, daha bakımlı, daha genç görünmek ve yenilenmek pek çok kişinin isteği...

        Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op Dr. Ayşegül Sivri yılbaşı gecesi ve yeni bir yıl için şimdiden önlem almak gerektiğini vurgulayarak, yılbaşı gecesi göz kamaştırıcı ve mükemmel görünmenin ufak dokunuşlar ile mümkün olduğunu belirtti.

        Hangi uygulamalar yapılabilir?

        "Yılbaşı gelmeden uygulanacak birkaç kombine tedavi ile çok kısa sürede daha genç ve daha bakımlı görünebiliriz" diyen Op. Dr. Ayşegül Sivri, uygulanabilecek yöntemler arasında botoks, dolgu, gözaltları için ışık dolgusu, yüz askılama ve kaş kaldırma, gençlik aşısı denilen PRP tedavisi ve saç mezoterapisini anlattı.

        BOTOKS

        "Direkt olarak kırışıklıkları hedef alan bir yöntemdir ve uygulama sonrası daha parlak ve aydınlık bir cilde kavuşabilirsiniz " diyen Op. Dr. Ayşegül Sivri aynı zamanda ağrısız ve acısız uygulanan, yaklaşık 15 dakika süren bir işlem olduğunun altını çizdi. Sivri, estetik kaygılar ve daha genç görünmek için botoks yapılabileceği gibi aşırı terleme için de botoksun bir seçenek olduğunu ekledi.

        DOLGU UYGULAMALARI

        Op. Dr. Ayşegül Sivri "Botoks ile açılmayacak kadar derin kırışıklıklar ve çizgiler için kullanılır. Aynı zamanda Dudak çizgisini belirlemek, daha dolgun göstermek, dudak çevresindeki derin kırışıklıkları yok etmek ve daha net bir gülüş için dolgu en iyi yöntemdir" şeklinde belirtti.

        IŞIK DOLGUSU

        "Gözaltı çok özel bir bölgedir. Çok ince bir cildi olması nedeni ile kolaylıkla deforme olabilir. Bu bölgenin en önemli sorunları morluklar, çukurlar ve kırışıklıklardır. Mevcut problemler en güzel ve genç yüzleri bile olduğundan çok daha yaşlı gösterebiliyor" diye belirten Op. Dr. Ayşegül Sivri bu bölge için özel üretilen ışık dolgusu sayesinde 15 dakikalık ağrısız ve acısız bir işlem ile anında gençleşmeyi sağlamanın mümkün olduğunu söyledi.

        YÜZ ASKILAMA VE KAŞ KALDIRMA

        "İlerleyen yaşla birlikte cildin elastikiyetini kaybeder ve yer çekiminin de etkisi ile yüzümüzde sarkmalar meydana gelmektedir. Estetik cerrahide sunulan yeni bir yöntem olan iple yüz germe sayesinde cildin daha gergin gözükmesi mümkündür" diyen Dr. Sivri bu yöntem ile kaşı kaldırabildiklerini ve yüzde bulunan derin kırışıklıkları dahi açabildiklerini açıkladı. Lokal anestezi ile uygulanan bu teknik 15 -20 dakika süren bir işlem.

        PRP TEDAVİSİ

        Dr. Sivri bu tedaviyi şöyle anlatıyor; "PRP platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması. Bu uygulamada kişinin kendinden alınan küçük miktardaki kandan elde edilen, cilt için oldukça faydalı bileşenlerinin mikro iğneler ile cilde verilmesi işlemidir. Özellikle yılların etkisi ile oluşan yüzdeki yaşlanma belirtilerinin giderilmesinde PRP çok sık kullanılan bir yöntemdir"

        SAÇ MEZOTERAPİSİ

        "Saç mezoterapisi yönteminde saç köklerine direk mikro iğne uçları ile saç için gerekli olan proteinler, vitaminler, çinko gibi elementler ve daha birçok madde verilerek saçın daha sağlıklı olması sağlanır. Yapılan uygulama %90 üstü başarısı olan bir uygulamadır. Ağrısız ve acısız, yaklaşık 15 dakika süren bir işlemdir. Saç mezoterapisinin en güzel yanlarından birisi de diğer yöntemlere göre çok daha hızlı sonuç alınmasıdır. Ayrıca mezoterapi yaş ve cins ayrımı yapmadan herkese uygulanabilir." diyen Dr. Sivri, saça mezoterapi uygulamasının sonrasında saçların dökülmesinin durduğunu, daha güçlü ve parlak olup, daha hızlı uzadığını belirtti ve ekledi "Hastalarıma çoğu zaman en iyi saç bakımından çok daha etkili bir yöntem olarak tanıttığım saç mezoterapisi aynı zamanda saçın yağ salgılamasını da düzenleyen bir yöntemdir"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ