Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Başarılı burun estetiğinin sırrı, Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Uzmanı Op. Dr. Burak Yiğenoğlu, estetik ameliyat, estetik operasyon, başarılı estetik ameliyat, estetik ameliyat süreci, burun estetiği

        Türkiye'de en çok yapılan estetik ameliyatların başında burun ameliyatlarının geldiğini belirten Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Uzmanı Op. Dr. Burak Yiğenoğlu, burun ameliyatının hem fonksiyonel hem de estetik açıdan yapıldığını kaydetti. Yiğenoğlu, "Amaç estetik olarak daha güzel, fonksiyon olarak rahat nefes alabilen sağlıklı bir burun elde etmektir" dedi.

        Belirli bir yaş döneminden itibaren burun yapısının oturmaya başladığını söyleyen Dr. Burak Yiğenoğlu, "İnsanlar özellikle kendi dünyalarında sıkıntılar hissettikleri anda burun estetiği ile ilgili destek alıyorlar. Benim tecrübem, estetiğe genel anlamda ihtiyaç duyan insanlar toplumsal baskıları kırarak bir gün istediği operasyonu yaptırıyor. Özellikle burun estetiğinde bunu daha fazla görüyoruz" diye konuştu.

        Burun estetiğinde amacın burnun şekli, büyüklüğü ve genel görüntüsünde değişiklikler yaparak burnu yüz ile uyumlu bir hale getirmek olduğuna değinen Dr. Yiğenoğlu, "Burun estetiği ile burun uzatılabilir veya kısaltabilir, küçültebilir veya büyütebilir, şekli değiştirilebilir. 'Kemer' olarak ifade ettiğimiz üst kısımdaki kemik yapı küçültülüp, daha oyuk bir görüntü kazandırılabilir. Burnun kemik veya kıkırdak yapıları ile ilgili değişiklikler yapılabilir. Bütün bunların ne kadar ve ne şekilde gerçekleşeceği ancak kemik, kıkırdak ve yumuşak dokuların doktor tarafından muayene edilmesinden sonra anlaşılır" şeklinde konuştu.

        "ÖNCELİK HASTANIN İSTEKLERİ"

        Sağlık sorunu ile gelen birçok hastanın burun estetiği de yaptırdığını ifade eden Dr. Yiğenoğlu, burun estetiği operasyonlarının bayanlarda 17, erkeklerde 18 yaştan itibaren yapıldığını belirterek şöyle konuştu:

        "Hasta bize başvurduğunda öncelikle hastayı muayene ediyoruz. Hastanın gerçekten ihtiyacı var mı ve hastanın beklentisi ne, bu durumu iyi irdeleyerek hastaya bilgi veriyoruz. Bütün detayları anlattığımızda hasta kabul ediyorsa işin tıbbi kısmına geçiyoruz. Kişinin ek rahatsızlıklarının olup olmadığının kontrolünü yaparak, ameliyata uygunluğuna bakıyoruz."

        Yapılan işlemin hekimlikle sanatı birleştirmek olduğunu söyleyen Dr. Burak Yiğenoğlu, "Bizim işlemini yaptığımız yer kemik ve kıkırdak. Kemik ve kıkırdağa şekil vererek üzerindeki derinin buna uyumunu sağlıyoruz. Burunda ortaya çıkan da sanatsal bir şey oluyor. Zaten burun operasyonu sanatsal anlamda çok çok önemli. Çünkü yüzün tam ortasında" dedi.

        "SAĞLIKLI KOŞULLARDA YAPILMALI"

        Operasyonlarında yaygın olarak genel anestezi yönteminin kullanıldığını vurgulayan Dr. Burak Yiğenoğlu, ameliyat süreci ve riskleri ile ilgili olarak şunları söyledi: "Burun estetiği ameliyatı çoğunlukla burun kemiğinin uygun şekilde kesilmesiyle gerçekleştirildiği için oldukça komplike bir estetik operasyondur. Anesteziye ilişkin birtakım risklerin yanı sıra, burun operasyonunda kanama, enfeksiyon, akıntı, nefes alma güçlüğü gibi sorunlar olabilmektedir. Bu yüzden bu işin merdiven altı ve uygun koşullar sağlanmadan yapılması çok sakıncalıdır."

        6 AY İLE 1 YIL ARASINDA İYİLEŞME

        Operasyon sonrası iyileşme süreci ile ilgili bilgiler aktaran Dr. Yiğenoğlu, genel olarak hastaların bir gün hastanede yatış süreleri olduğunu, 10 günde düzenli pansuman ile alçılı bir dönem geçirdiklerini belirtti. İlk 1 ay çok dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Yiğenoğlu, "Sonuçta kemiği kırarak bir işlem yapıyoruz. Bu süreçte burun çok hassas olduğu için hasar görmesini istemiyoruz. Genellikle 6 ay ile bir yıl arasında ise burun şekli tam olarak oturmuş oluyor" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ