Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Fit vücutlar mercek altında, Angelina Jolie, Jennifer Lawrence, Candice Swanepoel, Jessica Simpson, Beyonce, Gunnar Peterson
        1

        Angelina Jolie - Sırrı; 5G2S

        Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie, belki birçokları tarafından zayıflama takıntılı olarak görülüyor ama bu onun fit bir vücuda sahip olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Kişisel antrenörü Gunnar Peterson ile çalışan Jolie, Peterson’ın oluşturduğu istasyon ve aerobik egzersizlerini uyguluyor.

        2

        Kol, karın, göğüs, üst arka bacak, kalça ve core (merkez) kaslarını çalıştırmak için farklı egzersizler yapıyor. Haftada beş gün, ortalama iki saat süren egzersizler sırasında göğüs ve omuz bölgeleri de çalıştırılıyor.

        3

        Jennifer Lawrence - Hem açık havada hem salonda

        “The Hunger Games”in Oscar ödüllü yıldızı Jennifer Lawrence, aralarında sağlık topu egzersizleri, sürat koşusunun da bulunduğu birtakım egzersizleri kombine halde uyguluyor. Son derece çevik ve sağlam bir vücuda sahip olan Katniss karakterini canlandıran Lawrance, rolünü hakkıyla yapabilmek için spinning çalışıyor ve okçuluk dersleri alıyor.

        4

        Aktör ve aktrisleri aksiyon filmlerine hazırlamasıyla ünlü olan Dr. Joe Horrigan ile çalışan genç oyuncu, bu filme hazırlanırken uzun bir süre açık havada spor yaptı. Bu çalışmalar, onun rahatlıkla ormanlık arazide hareket etmesine hatta dublör kullanmadan ağaçlara tırmanabilmesine de yardımcı oldu.

        5

        Candice Swanepoel - Melek vücudu

        Victoria’s Secret’in ünlü meleklerinden Candice Swanepoel, herkesin imrendiği vücudunu geliştirmek ve korumak için Justin Gelband ile çalışıyor. Güzel modelin egzersiz programında boks, koşu, ip atlama, direnç bantları, ağırlık kaldırma, pilates ve yoga bir arada uygulanıyor.

        6

        Günde ortalama 75 dakikalık egzersiz programı uygulayan Swanepoel, antrenörünün verdiği bilgilerle artık vücudunun içini de dışını da çok iyi tanıdığını, spor yapmanın onda bir bağımlılık halini aldığını söylüyor.

        7

        Jessica Simpson - Öncesi, sonrası

        Jessica Simpson’ın fit vücudunu düzenli egzersiz ve diyete borçlu olduğu bir sır değil! Güzel oyuncu ünlü spor eğitmeni Harley Pasternak ila çalışıyor. İlk olarak 2005 yılında rol aldığı “Dukes of Hazzard” filmine hazırlanmak için bir araya geldiği Pasternak’la istasyon çalışması uygulayan Simpson, bu birliktelikte tüm vücudu çalıştıran egzersiz programını yaptı.

        8

        Bu programın en önemli noktalarından biri yapılan setler arasında dinlenme olmaması ve egzersizlerin günden güne değişmesiydi. Çalışmalar sırasında bazı kaslarını dinlendirip diğerlerini çalıştıran Jessica Simpson, böylece hem kilo kaybetti hem de form tutmayı başardı. Ünlü oyuncu 2012’de kızının doğumundan sonra eski formuna kavuşmak için yine antrenörü Harley Pasternak’ın kapısını çaldı ve bu kez de ünlü antrenörün “5 Factor” egzersiz programını uyguladı.

        9

        Beyonce- Spor ışığı

        Sahneden uzun saatler boyunca bir yandan şarkı söyleyip, bir yandan da dans etmek kolay olmasa gerek! Tüm bunları hakkıyla yerine getiren Beyonce’un sırrı da kardiyo, interval antrenman, karın egzersizleri ve bu tempoya uygun sağlıklı bir diyet. Ünlü şarkıcı her seferde dört büyük eklemi harekete geçiren bir egzersiz programı uyguluyor.

        10

        “Power Moves” programını oluşturan Marco Borges ile çalışan Beyonce, yoğun olduğu dönemlerde yanında antrenörü olmasa da otel odasında 100’lük setlerle squat ve lunge yapıyor. Her ortamda egzersiz rutinini mutlaka sürdüren Beyonce, spordan kopmadığı için kendisiyle gurur duyduğunu her fırsatta dile getiriyor (Formsante)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ