Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Eşek sırtında organ bağışını anlatıyor, Organ Bağışı, Türkiye'de Organ Bağışı

        Türkiye'nin ilk böbrek nakilli hastalarından AKBÖHONDER Başkanı Mehmet Şahan, Türkiye'nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar ile birlikte organ bağışının önemini anlatmak için yollara düştü. Mehmet Şahan, il, ilçe ve köy gezileriyle tüm insanları organ bağışına davet ettiklerini söyledi.

        15 YILDIR ORGAN BAĞIŞINI ANLATIYOR

        Bugüne kadar böbrek hastalarına her türlü maddi ve manevi destek verdiklerini aktaran Şahan, "Huzurlu bir ortam sağlamak, sağlıklı bir yaşam sürmeleri için Türkiye'nin her köşesinden gelen insanları organ nakline davet ettik. 15 senedir tüm hastalarımızın yakınlarıyla organ bağışını anlatıyoruz. Sloganımız 'Bugün biz belki yarın siz'" diye konuştu.

        Mehmet Şahan, bugüne kadar 59 kent, sayısız ilçe ve köy gezerek organ bağışının önemini anlattıklarını belirterek, "Her geçen gün daha da güçlenerek il il dolaşıyor, bilgilerimizi ve tecrübelerimizi insanlarla paylaşıyoruz. Türkiye'nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar ile araçla ulaşamadığımız yerlere eşek sırtında giderek amacımızdan geri kalmamaya çalışıyoruz. Uğur Acar'ın da katkılarıyla organ bağışına ilgiyi artırmayı hedefliyoruz" dedi.

        ACAR: İLGİYLE KARŞILANIYORUM

        Uğur Acar ise AKBÖHONDER ailesine girdikten sonra dernek üyeleri ve gönüllüleriyle birçok geziye katıldığını söyledi. Acar, "Her gittiğimiz yerde ilgiyle karşılanıyoruz. Soru sorup bilgi almak, meraklarını gidermek isteyenlerle bir arada olmak bizleri mutlu ediyor. Daha önce insanlardan uzak duruyordum. Sohbet edecek bir dost, arkadaş bulamıyordum. Şimdi ise her gittiğim yerde ilgiyle karşılanıyorum. Çok mutlu oluyorum" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ