Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Hamilelik kiloları işte bu işte bu sebeplerden gitmiyor!, Kilo Vermek, Kilo Verememek, Hamilelik Sonrası Kilolar
        1

        1. BEKLENTİLERİNİZ ÇOK YÜKSEK: Her şeyin bir günde değişmesini bekleyemezsiniz. Unutmayın ki o kiloya gelmeniz aylar sürdü, vermeniz de biraz zaman alacak elbette.

        2

        2. KALORİ ALIMINI AZALTMADINIZ: Hamile kalmadan önceki kalori limitinize geri dönmeyi unutmuş olabilir misiniz? Beslenmenizde yeniden bir düzenleme yapmanız gerekiyor. Ama emzirdiğiniz için doktorunuzdan yardım istemelisiniz.

        3

        3. EMZİRMEMEYİ TERCİH EDİYORSUNUZ: Emzirmek, hamilelik süresince aldığınız kiloları vermenize yardımcı olur. Tabii demek değildir ki emzirmezseniz kilo veremeyeceksiniz, sadece daha fazla efor sarf etmeniz gerekir.

        4

        4. İÇECEKLER SİZİ SABOTE EDER: Bazen tükettiğiniz içecekler, kilo vermek için harcadığınız eforu sabote eder. Eğer dikkatli olmazsanız, içeceklerden tonlarca kalori alırsınız. Meyveli sodalar, meyve suları, kremalı ve sütlü kahveler oldukça bol kalori içerir. Kilonuzda büyük bir değişiklik görmediğiniz sürece suya bağlı kalın; üstelik sağlığınız için de en iyisi o.

        5

        5. EGZERSIZ YAPMIYORSUNUZ: Bebeğiniz yeni doğduğunda egzersiz yapmak zordur. Ama onu arabasına koyup yürüyüşlere çıkmanızda hiçbir sakınca yok, üstelik açık hava ikinize de iyi gelecektir. Ya da belki çocuğunuz gün içinde uyukladığında bazı yoga, pilates egzersizlerine yönelebilirsiniz.

        6

        6. MOTİVE DEĞILSİNİZ: Belki de kilo vermek için yeterince motive değilsiniz. Sonuç olarak yeni doğum yaptınız ve bebeğinizle ilgilenirken perişan oluyorsunuz. Üstelik dünyadaki en önemli şey o olduğu için başka bir şeyle ilgilenmek de istemiyorsunuz. Ama kendinizden vazgeçmemeniz gerektiğini unutmamalı ve kilo vermek için kendinizi motive etmenin yollarını bulmalısınız.

        7

        7. TIBBİ BİR SEBEBİ OLABİLİR: Eğer yukarıdakilerden hiçbirinin sizin için geçerli olmadığını düşünüyorsanız, doktorunuzdan bir randevu almak isteyebilirsiniz. Ona içinde bulunduğunuz durumu anlatmalı, gerekli tetkikleri yapmasını sağlamalı ve önce sorunu sonra da çözümünü beraber belirlemelisiniz.

        (HT HAYAT)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ