Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Liposuction zayıflama yöntemi değil!, Zayıflama Yöntemleri, Kilo Verme Yöntemleri

        Prof. Dr. M. Fatih Peker, "Liposuction kesinlikle zayıflama yöntemi değil, çözümü olmayan ve erimeyen yağların bozduğu vücudu yeniden şekillendirme yöntemidir" dedi.

        Prof. Dr. M. Fatih Peker, liposuction işleminin vücudun çeşitli bölgelerinde diyet ve spor sonucu verilemeyen yağların alınarak vücuda şekil verilmesi olduğunu söyledi.

        Vücudun özel bölgelerinde, yüzde veya boyunda birikmiş olan fazla yağlarının yok edilmesini sağlayan liposuction'in, günümüzde herkes tarafından tercih edilen yöntemlerden biri olduğunu anlatan Prof. Dr. Peker, vücutta yağ birikiminin oluştuğu tüm bölgelerden yağ alımı yapılabildiğini, kalça ve basenleri incelterek karnı da düzleştirdiğini kaydetti.

        "Vücudunuzu yeniden güzel bir şekilde şekillendiren liposuction kendinize olan güveninizin artmasını sağlar" diyen Prof. Dr. Peker, şöyle devam etti:

        "Özellikle de normal vücut hatlarına sahip fakat sadece vücudun bir kısmında biriken yağlardan şikayetçi olan kişilerde en iyi sonuç vererek, bu sorunların kısa sürede ortadan kalkmasına yardımcı olur.

        Geçmiş yıllarda 3 litre yağ alımını bile riskli bulan uzmanlar yeni geliştirilen yöntemlerle 10 litreye kadar ya ğ alımı yapabiliyor. Bunun yanı sıra çekilen yağların bir kısmı enjeksiyon ile verilerek vücut yeniden estetik bir şekilde yapılandırılır."

        Yanaklar, çene kenarı ve boyun, kolların üst tarafı, kalçalar, basen iç ve dış tarafı, diz içi ve ayak bilekleri gibi belirtilen bölgelerde yağ birikimi olan herkesin liposuction için uygun bir aday olduğunu belirten Prof. Dr. Peker, ameliyat sonrası içinse şu bilgileri paylaştı:

        "Liposuction ameliyatını olduktan sonra aynı gün içerisinde evinize dönebilirsiniz. Duş almak için 48 saat beklemeniz iyi olacaktır. Birkaç gün dinlenerek günlük hayatınıza ve işinize dönebilirsiniz. Ancak normal aktivitelerinize iki hafta içinde dönerek, egzersizlere başlayabilirsiniz. İyileşme süreniz geçirdiğiniz ameliyatın büyüklüğü ve bünyenizin dayanıklılığı ile doğru orantılıdır."

        Liposuctionın kesinlikle zayıflama yöntemi değil, çözümü olmayan ve erimeyen yağların bozduğu vücudu yeniden şekillendirme yöntemi olduğunun altını çizen Prof. Dr, Peker, "Ameliyatta doğuştan var olan bin adet yağ hücrenizin 700-800 adedi vakumlanacağı için 200 adet hücre ile kilo alsanız da yeterli bir şekilde büyüme olmaz ve kilo almazsınız" ifadelerini kullandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ