Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser Akciğer kanseri daha fazla can alabilir!, Akciğer Kanseri, Kanser, Meme Kanseri, Kanser Belirtileri

        Avrupa'da ilk kez bu sene akciğer kanserinden ölen kadınların sayısının meme kanserinden ölenlerden fazla olacağı öngörülüyor.

        İtalya'daki Milano Üniversitesi'nden bilim adamlarının AB ülkelerinde yaptığı araştırmada, bu yıl 100 bin kadından ortalama 14,24'ünün akciğer, 14,22'sinin meme kanserinden ölebileceği tahmininde bulunuldu.

        Araştırmaya imza atanlardan Carlo La Vecchia, tahminlere 2009'dan bu yana akciğer kanserinden ölen kadınların sayısının yüzde 9 artması, meme kanserinden ölenlerinkinin ise yüzde 10,2 azalmasına ilişkin veriler değerlendirilerek ulaşıldığını belirterek kesin rakamların ancak 4-5 yıl içinde elde edilebileceğini vurguladı.

        AB genelinde akciğer kanserinden ölenlerin sayısının en fazla İngiltere'de olacağı, bu ülkeyi Polonya'nın takip edeceği tahmin ediliyor. İngiltere'de bu sene 100 bin kadından 21'inin, Polonya'da ise 17'sinin akciğer kanserine yenik düşeceği öngörülüyor.

        Bu durumun, AB genelinde kadınların 1968'den sonra, İngiltere'de ise İkinci Dünya Savaşı sırasında sigara içmeye başlamasıyla bağlantılı olduğuna dikkati çeken bilim adamları ayrıca 2005'ten bu yana erken teşhis ve tedavi yöntemlerinde kaydedilen gelişmeler sayesinde meme kanserinden ölümlerin azaldığına vurgu yaptı.

        Araştırmanın sonuçları "Annals of Oncology" dergisinde yayımlandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ