Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Dünya Bankası'ndan salgın hastalık uyarısı!, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Georgetown Üniversitesi, Dünya Sağlık Örgütü, ebola salgını, dünya bankası, salgın hastalık

        Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, dünyanın gelecekte ortaya çıkabilecek ölümcül salgın hastalıklara karşı "tehlikeli şekilde hazırlıksız" olduğunu söyledi.

        BBC'nin haberine göre, Kim, ABD'nin başkenti Washington'daki Georgetown Üniversitesi'nde ''Ebola'dan çıkarılacak dersler ve salgın hastalıklara karşı 2015 stratejisi'' başlıklı konuşmasında, salgın hastalıklara karşı önceden önlemler alınmasının hükümetler için hayati önem taşıdığını belirtti.

        Kim, yönetimlerin, yardım kuruluşlarının, şirketlerin ve sigorta kurumlarının gelecekte ortaya çıkma kapasitesi bulunan salgınlara karşı işbirliği yapmasının önemine değinerek, herkesin Ebola krizinden öğrenmesi gereken dersler olduğunu kaydetti.

        Gelecekte dünyanın başka salgınlarla karşılayacağına şüphe olmadığını ifade eden Kim, ''Dünya, gelecekte ortaya çıkabilecek ölümcül salgın hastalıklara karşı tehlikeli bir şekilde hazırlıksız. Dünya, Batı Afrika'da ortaya çıkan Ebola tarzı salgınlara karşı hazırlıksız. Binlerce insanın ölümüne neden olan Ebola ekonomik büyümeye de zarar verdi. Ebola'nın sıfırlandığından emin olmaya ihtiyacımız var. Aynı zamanda gelecekte ortaya çıkabilecek salgınlara karşı hazırlıklı olmalıyız. Olası salgınlar Ebola'da gördüğümüzden çok daha ölümcül ve bulaşıcı olabilir'' diye konuştu.

        Dünya Bankası başkanı, salgın hastalıklarla mücadele için gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerle ilerleyen aylarda bazı teklifler üzerinde çalışmayı ümit ettiklerini dile getirdi ve gelişmekte olan ülkelerdeki hastalık kontrol kurumlarının varlığının sağlık sektöründeki kapasiteyi arttıracağını savundu.

        Dünya Sağlık Örgütü'nün son verilerine göre, Gine, Sierra Leone ve Liberya başta olmak üzere Batı Afrika ülkelerini etkisi altına alan Ebola salgını, 8 bin 600'den fazla kişinin ölümüne neden oldu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ