Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Adaşının böbreğiyle ikinci hayatına başladı, şimdi hamile, Yasemin Özdemir, Yasemin Gül, beyin ölümü, organ nakli, organ bağışı, Uğur USLUBAŞ

        Uğur USLUBAŞ / HT GAZETE

        Bursa’da böbrek hastası 26 yaşındaki Yasemin Özdemir, 3 yıl önce, beyin ölümü gerçekleşen adaşı Yasemin Gül’den nakledilen böbrekle yaşama tutundu. Şimdi 3 aylık hamile olan Özdemir, “Bebeğime Yasemin Gül’ün geride bıraktığı 20 aylık oğlu Mert’in ismini koyacağım” dedi.

        3 yıl önce, Çanakkale’nin Çan İlçesi’nde İngilizce öğretmeni olarak görev yapan 42 yaşındaki Yasemin Gül, yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan genç kadının hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, 20 aylık oğlu Tahsin Mert’i geride bırakıp yaşama veda eden Yasemin Öğretmen’in organlarını bağışladı. O organlarla hayat bulan 4 kişiden biri de Bursalı adaşı Yasemin Özdemir oldu. 14 yaşından beri böbrek hastası olan ve doktorların “Nakil yapılmazsa yaşamazsın” dediği Özdemir, adaşının böbreği sayesinde ikinci hayatına başladı. Nakilden 2 yıl sonra hamile kalan Özdemir, şimdi evladını kucağına almak için gün sayıyor.

        ‘OĞLUMA OĞLUNUN ADINI VERECEĞİM’

        Bir fabrikada sevkıyat operatörü olan eşi Hüseyin Özdemir ile 7 sene önce tanıştığını, evlendikten 3 yıl sonra nakil olduğunu anlatan Yasemin Özdemir, “Nakilden önce gelecek ve çocuk hayalleri kuramadığım için eşimden ayılma noktasına gelmiştim. Ama şimdi 3 aylık hamileyim. Umarım her şey yolunda gider ve bebeğimi sağlıklı şekilde dünyaya getiririm. Bebeğime hem adaşım olan hem de böbreğini taşıdığım Yasemin Gül’ün geride bıraktığı oğlu Tahsin Mert’in ismini koymak istiyorum. Biz adaştık, oğullarımız da adaş olsun istiyorum. Umarım kaderleri bizimkine benzemez” dedi.

        Fotoğrafını elinden düşürmüyor

        Yasemin Özdemir, böbreğini taşıdığı Yasemin Gül’ün ailesiyle hiç bir araya gelmediklerini, Gül’ü sadece basında çıkan haberlerden tanıdığını söyleyerek, “Onlarla tanışmak istiyorum. Ben de nakil yapılan böbrek dahil tüm organlarımı bağışladım” dedi. Hüseyin Özdemir ise hem karısı sağlığına kavuştuğu hem de baba olacağı için çok mutlu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ