Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Çocuk Hastalıkları Poyraz bebekten iyi haber, Poyraz Bebek, Antalya'daki Poyra Bebek, Poyraz Bebeğin Sağlık Durumu

        Antalya'da hastanede yer bulamadığı için babası Servet Ergün'ün sanayide yaptırdığı fototerapi cihazıyla evinde tedavi etmeye çalıştığı 3 aylık Poyraz bebeğin doktorları, sarılığının normal seviyede olduğunu, evde uygun şartlar oluşursa taburcu edeceklerini söyledi.

        Servet- Zeliha Ergün çiftinin 3 aylık bebekleri Poyraz, doğduğu günden itibaren, dünyada 202 kişide görülen genetik mavi ışık hastalığı ile mücadele etmeye başladı. Hastanelerde yer bulunamayınca Poyraz'ı özel bir hastaneye götürüp ışık tedavisi olmasını sağlayan ve 1 gecelik tedavi için 380 TL ödeyen Servet Ergün, maddi gücü olmadığı için sanayide 550 TL'ye yaptırdığı fototerapi cihazıyla evinde tedaviye başladı. Günde 12 saat fototerapi cihazına girmesi gereken Poyraz'ın durumunun medyada yer alması üzerine Kamu Hastaneleri Birliği devreye girdi. Minik Poyraz, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Servisi'nde modern fototerapi cihazıyla tedaviye alındı.

        Oğlunun gördüğü fototerapi ve buhar tedavilerinin olumlu sonuç verdiğini söyleyen Servet Ergün, "Çok mutluyum. Doktorlar Poyraz'ın sarılık seviyesinin 14'lerden daha aşağı çekildiğini söylüyor. Poyraz'ın renginin olması gerektiği gibi olduğunu söylüyor. Soğuk algınlığına bağlı öksürüğü de kesildi. Artık eve dönebileceğimizi söylüyorlar. Fakat evimizin koşulları şu an uygun olmadığı için dönemiyoruz. Hastanede uzun süre kalmamızın hastane enfeksiyonu açısından tehlikeli olabileceği söyleniyor. İnşallah evdeki şartları da uygun hale getirip dönmek istiyoruz" diye konuştu.

        Minik Poyraz'ın tedavisini yapan Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Doktor İsak Abdurrahman Işık, "Poyraz bebeğin tedavisi, hastanemizin çocuk servisinde özel odada devam ediyor. Servet beyin evde oluşturacağı şartları uygun görürsek Poyraz bebeği taburcu edeceğiz" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ