Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ağrı Bilimi Bel ağrınız geçmiyor mu?, Bel Ağrısı, Bel Ağrısı Nedenleri, Bel ve Sırt Ağrısı, Bel Fıtığı

        Doç. Dr. Muhammet Gözdemir, geçmeyen bel ağrısının farklı kanser türlerinin belirtisi olabileceğini söyledi. Bel ağrısının vücutta bir sorunun var olduğuna işaret ettiğini kaydeden Gözdemir, "Bel ağrısının iç hastalıklardan tutun sinirlerde oluşan tümörler, kemik tümörleri, vücudun diğer bölgelerinden bel kemiğine sıçrayan akciğer veya prostat kanserlerinin habercisi olabilir." dedi.

        Doç. Dr. Muhammet Gözdemir, bel ağrısının farklı kanser türlerinin belirtisi olabileceğini açıkladı. Bel ağrısının çok yaygın bir rahatsızlık olduğunu insanların yaklaşık yüzde 80'inin hayatları boyunca en az bir defa bel ağrısı ile karşılaştığına dikkat çeken Gözdemir, "Bel oldukça kompleks bir anatomik yapıya sahiptir ve bel ağrısı yapabilecek pek çok neden vardır" dedi.

        Bel ağrısının bir alarm olduğunu ifade eden Gözdemir. "Bel ağrısı, farklı hastalıkların sonucunda görülebilen bir belirti. Kireçlenme veya fıtıkların, beldeki zorlanmaların, omurgayı tutan romatizmal hastalıkların, iltihabi bazı hastalıkların, osteoporoz gibi metabolik hastalıkların, kanserin, yumuşak dokulara bağlı ve ya iç organlardan kaynaklanan bazı hastalıkların belirtisi olarak da karşımıza çıkabiliyor." Şeklinde konuştu.

        FARKLI KANSERLERİN İŞARETÇİSİ OLABİLİR

        Bel ağrılarının en sık adale spazmlarından, eklemlerde oluşan romatizmalardan, omurların kaymasından ve fıtıklardan oluştuğunu vurgulayan Gözdemir, "Uzun süreli ve şiddetli bel ağrıları, bel kayması, kanamalar ve iltihaplı enfeksiyonlar, sinirlerde oluşan tümörler, kemik tümörleri, vücudun diğer bölgelerinden bel kemiğine sıçrayan akciğer veya prostat kanserlerinin de habercisi olabilir." ifadelerini kullandı.

        SİGARA BELİ DE VURUYOR

        "Soğuk havalar bel ağrısına neden olabilir. Adalelerde spazm ve ağrılara neden olur. Bel fıtıkları da soğukla beraber artabilir" diyen Gözdemir, bel sağlığını korumak için uzak durulması gereken etkenlerden birinin de sigara olduğunu ifade etti. Gözdemir, "Sigara disk dejenerasyonlarını artırarak iyileşmeyi yavaşlatır; ayrıca bel ağrısını arttıran ve kronikleştiren en önemli sebepler arasında yer alır. Sigara içenlerde bel bölgesine giden damarlarda tıkanıklıklar oluştuğundan diskte harabiyet daha hızlı, kemikte iyileşmenin ise daha geç olur." açıklamasında bulundu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ