Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Op. Dr. Evrim Uçunkaya ayak bileği ve baldır inceltme operasyonları hakkında bilgi verdi

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        Kalın ayak bilekleri ve baldır pek çok kadının kabusu. Öyle ki, birçok kadın ayak bileklerinin kalın olması nedeniyle etek giymiyor ya da baldırlarının kalın olduğu için kışın diz altı botlarını kullanamıyor. Ayak bileği ve baldır inceltme operasyonları ile zarif ve seksi bir görünüş elde etmenin mümkün olduğunu belirten Op. Dr. Evrim Uçunkaya, bu operasyonlarla ilgili merak edilenleri Haberturk.com okuyucuları için yanıtladı:

        Ayak bileği ve baldır inceltme operasyonu nedir?

        Bu ameliyatlar her ne kadar diğer ameliyatlardan daha az popülermiş gibi görünse de aslında dünyadaki tüm kadınlar tarafından oldukça sık arzu edilen bir ameliyattır.

        Kalça ile uyumlu, silindirik, kavisleri olan ve ayağa doğru zarif bir şekilde incelerek giden bacak yapısı en seksi olandır. Özellikle unutulmaması gereken bayanların düz değil, kavislerden oluştuğudur. Burada plastik ve estetik cerrah olarak biz, kadınlara etek veya elbise giydiğinde ve bunu güzel bir topuklu ayakkabı ile tamamladığında, bacaklarının ve ayak bileklerinin o zarif ve seksi görünüşünü veriyoruz. Birçok bayan ayak bileklerinin toplu durmas nedeniyle etek giymez yahut kış aylarında baldırlarının kalınlığından dolayı diz altı botlarına giremezler. Yine "skinny" diye tabir edilen bedene oturan kot pantolonlara basen ve kalçaları sığmasına rağmeni baldır bölümleri sıktığı için bu kıyafetlerden mahrum kalırlar. Burada problemli bölgelerdeki yağ dokusu, superdry yöntem ile yağların kansız bir şekilde çok ince kanüllerle alınması ile azaltılır. Bu şekilde düzgün bir yüzey elde edilmek ve simetri sağlanmak çok etkili bir yöntemdir.

        Ameliyat dışında bir yöntemi var mıdır?

        Kalın bacakların nedenleri kalın kemik yapısı, fazla gelişmiş kaslar ve genellikle yapısal fazla yağ dokusudur. Daha ziyade Asya bölgesinden gelen bazı araştırmalar, gastrocnemius kasının sinirsel bağlantılarını kesme (denervasyon) ve kası radyo frekansı ile yok etme yöntemiyle baldır inceltmede başarılı olunduğunu göstermektedir. Ayrıca, baldır kaslarını Botox yöntemiyle kasların incetilmesi ile kalın baldır sorun çözülür.

        Kimlere uygulanır?

        Diz ve bacak estetiği talepleri her kesimden geliyor. Modellerden ev hanımlarına kadar. Fakat özellikle iş dünyasında etek giyme zorunluğu bu talebi arttırıyor. Etek giyilmesini engelleyen ve sosyal bir stres nedeni olan bacak kalınlığının tedavisinde öncelikle teşhis önemli. Bu bölgedeki kaslar zayıfsa ya da alt bacakta eğrilik varsa, yağ enjeksiyonları yaparak veya silikon baldır implantları kullanarak bacağı şekillendirmek mümkün.

        Hastalar en çok ne şikayeti ile bu operasyonları yaptırıyor?

        Kadınlar çoğunlıkla estetik olarak etek / elbise altında bacak ve ayak bileklerinin zarif ve seksi görünmemesinden şikayet ediyorlar. Fakat bunun dışında ayırt edilmesi gereken sıvı toplanması (ödem) veya lenf sıvısının birikmesi (lenfödem) gibi dâhiliyeyi ilgilendiren sebeplere bağlı oluşan kalın baldırlarda, bunun sebebi dâhiliye yöntemleriyle kontrol altına alınmalıdır. Ancak çoğunlukla da baldır kası aşırı derecede kalındır. Burada yağ almak başarı getirmeyecektir. Baldırın çevresinde olağanüstü bir büyüme kas distrofisi vakalarında görülür. Kas distrofisi çok çeşitli tipleri olan genetik bir hastalıktır. Burada ön planda olan estetik sorunu değildir, dolayısıyla cerrahi baldır inceltmenin burada anlamı yoktur.

        Ağrılı ve riskli bir operasyon mudur?

        Ayak bilekleri üzerinde çok itinalı çalışılmalıdır; çünkü radikal uygulama yapıldığında şişme ve pigment değişiklikleri ortaya çıkabilir. Ameliyat sonrası iyileşme dönemi alınan hacime bağlıdır. Birkaç gün sürebileceği gibi birkaç hafta da sürebilir. Esas itibarıyla 6 haftalık bir spordan uzak durma süresine riayet edilmelidir. Yağ alma, verme ve silikonun birlikte kullanıldığı kombine işlemlerde iyileşme daha uzundur.

        Bilek ile baldır müdahalesi arasında farklılıklar var mı?

        Tabi fark vardır, ayak bileklerindeki dolgunluk veya düzensizlik kemik ve yağ dokusundan kaynaklanırken, baldır bölgesinde işin içine kaslar girer. Kemiğe müdahale edemeyiz ama hepimizin çok iyi bildiği gibi kasa Botox ile rahatça müdahale edip kasın hacmini azaltabilirz.

        Bir bilek ya da baldır en çok ne kadar inceltilebilir? Genellikle ufak dokunuşlar mı tercih ediliyor, yoksa daha büyük yağ almalar söz konusu mu?

        Bilek bölgesindeki derinin altında bulunan yağ dokusu, son derece ince kanüller yardımı ile alınıyor. Burada çok agresif bir yağ alma söz konusu değildir ve itinalı şekilde çalışmak ileride oluşabilecek olan ödemi ve pigment değişikliklerini minimumda tutmak için önemlidir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ