Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Çocuk Hastalıkları Poyraz bebek taburcu oldu, Mavi Işık Hastası Poyraz bebek hastaneden taburcu oldu

        Antalya'da "mavi ışık hastalığı" diye tabir edilen Crigler Najjar sendromlu 3 aylık Poyraz bebek, 9 günlük tedavinin ardından taburcu oldu.

        Baba Servet Ergün, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Poyraz bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Bebeğin sarılığının düştüğünü ifade eden Ergün, evde de mavi ışığa tutmaya devam edeceklerini dile getirdi. Kendileriyle ilgilenen hastane çalışanlarına teşekkür eden Ergün, oğlunun her geçen gün daha iyiye gittiğini kaydetti.

        İsmini vermek istemeyen bir hayırseverin kendilerine fototerapi cihazı gönderdiğini anlatan Ergün, "Artık kendi yaptırdığım fototerapi cihazını kullanmayacağım. Poyraz'ın kıyafetlerinin sırt kısmını kesip oradan ışığa tutacağız. Göz bandı yapmamıza gerek kalmayacak. Umarım bu cihaz tedavi anlamında daha etkili olur" dedi.

        Karaciğer nakli olana kadar mavi ışık tedavisini sürdüreceklerine dikkati çeken Ergün, nakil için Poyraz'ın ve kendisinin uygun kiloya gelmesinin beklendiğini bildirdi. Ergün, 3 günde bir hastaneye gelerek kan tahlili vereceklerini sözlerine ekledi.

        Muratpaşa ilçesi Ermenek Mahallesi'nde yaşayan Servet ve Zeliha Ergün çiftinin 3 aylık bebekleri Poyraz'a, doğumundan üç gün sonra Crigler Najjar sendromu teşhisi konulmuştu. Teşhisin ardından hastanede yer bulunamaması üzerine baba Ergün, 10 bin lira değerindeki fototerapi cihazını sanayide yaptırmıştı. Konuyla ilgili haberlerin yayınlanması üzerine Sağlık Bakanlığı devreye girmiş ve bebek, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ