Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de sedef hastalarının sayısında bir artış olduğunu söyledi

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun sedef hastalığıyla ilgili yazılı soru önergesine cevap verdi.

        Türkiye'de sedef hastalarına ilişkin "2012 yılında 290 bin 349 tanı sayısı; 160 bin 568 tekil hasta sayısı. 2013 yılında 538 bin 682 tanısı sayısı; 255 bin 91 tekil hasta sayısı. 2014 yılında 540 bin 485 tanı sayısı; 258 bin 884 tekil hasta sayısı." bilgisini veren Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'de uygulanan tedavi yöntemlerinde başarı yüzdesiyle ilgili ise "Sedef hastalığının bugün için kesin bir tedavisi bulunmamakla beraber son yıllarda hastalıkla ilgili bilgilerimizin artması, yeni ve daha etkili tedavi seçeneklerinin kullanılmaya başlanması ile hastalık daha etkili bir şekilde tedavi edilebilmekte, kontrol altına alınabilmekte ve uzun süren iyilik dönemleri sağlanabilmektedir. Hastalığın tedavisinde hekim, hasta ve hasta yakınları işbirliği içinde olması ve uyum içinde çaba göstermesi tedavi bütünlüğü için çok anlamlıdır." cevabını verdi.

        Sedef hastalığının tanı ve tedavisiyle ilgili bilimsel projeler üniversitelerde akademisyenler tarafından yürütüldüğünü belirten Müezzinoğlu, bulaşıcı olmayan hastalıklara yönelik halkın farkındalığını arttırmak için bakanlık tarafından çalışmalar yapıldığını söyledi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ