Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Türkiye'de ilk kez Uludağ Üniversitesi'nde açılan "Kronik Hastalıklar Egzersiz Polikliniği"nde hastaların bilinçli spor yapmaları sağlancak

        Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı bünyesinde yeni kurulan "Kronik Hastalıklar Egzersiz Polikliniği"nde hastalar, egzersizin yararları, uygulama esasları ve kullanılan ilaçlarla ilişkisi konularında eğitilerek güvenli bir şekilde spor yapmaları sağlanacak.

        Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bedrettin Akova, Kronik Hastalıklar ve Egzersiz Polikliniği'nin Türkiye'de ilk kez Bursa'da açıldığını söyledi.

        Kronik hastaların tedavisine egzersizle katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Akova, "Özellikle diyabet, hipertansiyon ve obezite sorunu olan vatandaşlarımıza egzersizle hastalıkların tedavisine nasıl katkı sağlayabileceklerini öğretmek istiyoruz" dedi.

        Akova, vatandaşları bilinçlendirme düşüncesinden yola çıkarak böyle bir poliklinik açtıklarını bildirdi.

        Bu işin bilimsel yönünü, halkın anlayacağı şekilde onlara aktarmak ve eğitmek istediklerini dile getiren Akova, şöyle konuştu: "Ülkemizde sporu bilinçli bir şekilde yaptıracak kişi sayısı fazla değil. Bu konuda yanlış uygulamalar nedeniyle harekete geçtik. Hastalara, spor öncesinde nelere dikkat etmeleri, nasıl beslenmeleri, spor sırasında neler yapmaları, hangi saatlerde, hastalığın durumuna göre ne şiddette yapmaları gerektiği gibi konularda eğitim vermeyi planlıyoruz. Hastalar, hastane sekreterliğine ulaşarak randevu alabilir. Günlük 20-30 hasta kabul etmeyi planlıyoruz, talep durumuna göre bu sayıyı artırabiliriz. Haftada üç gün öğleden sonraları eğitim vereceğiz. Hastalarımıza öncelikle ciddi bir eğitim vermeyi, daha sonra talepleri doğrultusunda aylık kontrol ve değerlendirmeler yapmayı planlıyoruz."

        Akova, poliklinikte öğretim üyesi düzeyinde hizmet verdiklerini belirtti.

        Poliklinikte, hastaların değerlendirmesinde kullanılan bir vücut analiz cihazı bulunduğu bilgisini veren Akova, "Yaralanma tedavisine ait cihazlarımız ve kişinin dayanıklılık kapasitesi ile kas kuvvetini değerlendirmede kullandığımız cihazlarımız da var" ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ