Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Sivas'ta yeni doğum yapan Dilek K.’ ya (31)domuz gribi teşhisi konulduğu öğrenildi.

        Kemal ÇAĞLAYAN /HABERTÜRK

        Özel güvenlik şirketi sahibi 3 çocuklu Mustafa Atar’ın domuz gribi nedeniyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetmesinin ardından hastanenin acil servisindeki önlemler üst düzeye çıkarıldı. Acil serviste görevli personel maske ve eldivenlerle çalışmaya başladı.

        DOĞUM YAPAN KADINDA H1N1

        3 Şubat günü doğum için kadın doğum bölümüne başvuran ki Dilek K.’ ya da (31)domuz gribi teşhisi konulduğu öğrenildi. Sezaryenle bebeğini dünyaya getirdikten sonra yüksek ateş nedeniyle anestezi yoğun bakım servisine yatırılan Dilek K.’nın yapılan tetkiklerde H1N1 virüsüne yakalandığı kaydedildi. Dilek K.’nin durumunun iyi olduğu açıklandı. Bebeğinde ise bir sorun olmadığı belirtildi.

        2 KİŞİ ŞÜPHELİ

        Mustafa Atar’dan kan alan laboratuvar görevlisi G.A. ile K.Ç. adlı kadın domuz gribi şüphesi ile tedaviye alındı. Bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, Ankara’ya gönderilen kan örnekleriyle ilgili tetkik sonuçlarının beklendiği belirtildi. Domuz gribinden ölen işadamı Mustafa Atar’ın dayısı Kurban Çelik, kesin ölüm nedeninin yazıldığı belgenin ellerine geçmesinin ardından yasal işlem başlatacaklarını söyledi Sağlık Bakanlığı, Sivas’ta hayatını kaybeden kişide, dünya genelinde kış mevsiminde yaygın görülen H1N1 belirlendiğini, bu durumun hali hazırda salgın göstergesi olarak değerlendirilmediğini bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ