Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser Kanserle mücadelenin simge ismi Gamze Akbaş hayatını kaybetti

        Mert Neşet MUSLU / İZMİR

        Saat 16.00 sıralarında hayatını kaybeden Akbaş'ın ölümü büyük üzüntü yaratırken, talihsiz kadının cenazesi yarın (perşembe günü) Ali Gültekin Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

        OĞLUNA YAZDIĞI MEKTUPLA TANINDI

        Türkiye,lösemihastası İzmirli bankacı Gamze Akbaş'ı, 3 yaşındaki oğlu Atakan'a yazdığı mektuptaki, "Ölmek istemiyorum, Atakan'ın büyüdüğünü görmek istiyorum" feryadıyla tanıdı. Doktorlar, o dönemde Akbaş'ın 3 aylık ömrünün kaldığını söylemiş ve talihsiz kadının yaşam şansının düşük olduğunu belirtmişti.

        TÜRKİYE'Yİ SEVİNCE BOĞMUŞTU

        Yaşananların ardından, talihsiz anneye yardım etmek için tüm Türkiye seferber olmuş ve 20 bine yakın kişi kan vermek için sıraya girmişti. Daha sonra Akbaş için, uygun kemik iliği İtalya'da bulunmuş ve genç anne hastalığı yenmişti. Ünlü şovmen Okan Bayülgen de talihsiz kadın ile Disco Kralı adlı programında telefon bağlantısı yapmış ve duygusal anlar yaşanmıştı. Daha sonraki süreçte ise Akbaş kanseri yenmiş ve tüm Türkiye'yi sevince boğmuştu.

        AKCİĞER RAHATSIZLIĞI

        Ancak 32 yaşındaki Gamze Akbaş'tan son gelen haber, adeta şok etkisi yarattı. Yaklaşık 15 gündür, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, akciğerindeki rahatsızlık nedeniyle tedavi gören Akbaş, hayatını kaybetti. Akbaş'ın saat 16.00 sıralarında hayatını kaybettiği ve cenazesinin Ali Gültekin Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

        ÇOK ÜZGÜNÜZ

        Gamze Akbaş'ın eşi Emrah Akbaş, HABERTÜRK'e yaptığı açıklamada eşinin ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyleyerek, "Eşim bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Akciğerinde rahatsızlığı vardı. Ne yazık ki tüm mücadelemize rağmen, onu kaybettik. Gerçekten çok üzgünüz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ