Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Berlin Eyalet Sağlık Dairesi kızamıktan sonra suçiçeği hastalığının kentte yayılmaya başladığını bildirdi

        Başkentte yılbaşından bu yana suçiçeğine yakalanan hasta sayısı 240'a yükseldi. Hastalığa sadece geçen hafta 22 kişi yakalandı. Kızamık gibi kurutulduğu sanılan suçiçeği hastalığındaki artışa da aşı yaptırmamanın sebep olduğu bildirildi.

        Berlin Sağlık Senatörlüğü Basın Sözcüsü Constance Frey, "Aşı yaptırmayanların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Bu da bulaşıcı hastalıkların yayılmasına sebep oluyor." dedi.

        TÜRK ÇOCUKLARINA AŞI YAPTIRILIYOR

        Suçiçeği, Berlin genelinde şimdiye dek en fazla Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde görüldü. Şimdiye dek bölgede suçiçeğine yakalananların sayısı 41 olarak kayıtlara geçti.

        Kreuzberg Belediye Başkanı Monika Herrmann, "Sayının yükselmesi bizi endişelendiriyor." dedi. BZ Gazetesi'ne konuşan Herrmann, bir soru üzerine Türk ve Arap çocukların neredeyse hepsine aşı yaptırıldığını belirterek aşı yaptırmayanların çoğunluğunu Alman çocukların oluşturduğunu söyledi.

        AŞI ÜCRETİNİ SİGORTA KARŞILIYOR

        Suçiçeği, bulaşma derecesi çok yüksek olan bir enfeksiyon hastalığı. Kişiden kişiye daha çok hapşırma, öksürme ile havaya dağılan virüsün solunum yoluyla alınması sonucunda bulaşıyor.

        Ateş, baş ağrısı, karın ağrısı, halsizlik gibi genel belirtiler ortaya çıkıyor ve hemen ardından yüz ile saçların arka diplerinden başlayarak omuz ve sırta, daha sonra kol ve bacaklara yayılan içi sıvı dolu cilt döküntüleri kendini gösteriyor.

        Suçiçeği aşısı Almanya'da her zaman yaptırılabiliyor ve aşı ücreti hastalık sigortası tarafından karşılanıyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ