Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Estetik-Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Fındık, izsiz meme büyütme operasyonlarıyla ilgili bilgi verdi

        Estetik-plastik cerrahi dendiğinde akla gelen işlem ve sözcüklerden biri, meme operasyonları oluyor. İster küçültme, ister büyütme ya da dikleştirme olsun; memeyle ilgili operasyonlar, kadınları fiziksel ve ruhsal olarak en çok mutlu eden operasyonlar olarak tanınıyor.

        Elbette konu bu kadar önemli ve hassas olunca, yöntemleri de çeşitleniyor. Örneğin, normalden küçük olan memelerde yaygın olarak meme protezleri kullanılıyor ama günümüzde yağ enjeksiyonu uygulamaları da yapılıyor. Bazı durumlarda ise, her ikisi birden ardışık olarak uygulanabiliyor.

        İZSİZ MEME BÜYÜTME OPERASYON YÖNTEMLERİ

        Meme protezi yerleştirme işleminde de farklı alternatifler söz konusu. Meme altından, meme başından, koltuk altından ya da göbekten girişle protez yerleştirme işlemleri bunlardan bazıları.

        Bu yöntemlerden, koltuk altı ve göbek deliğinden giriş yöntemlerinin genellikle "izsiz ameliyat" olarak adlandırıldığını vurgulayan, Estetik-Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Fındık "Örneğin göbek deliğinden gerçekleştirilen operasyonlarda, göbek iç kısmında, dışarıdan asla görülemeyecek küçük bir dikiş izi dışında hiçbir iz kalmamaktadır. Bu nasıl sağlanıyor? Önce, göbek deliğinden endoskopik cihazlarla meme dokusunun altına ulaşılarak, orada bir boşluk oluşturuluyor. Bu boşluk, bir doku genişletici yardımıyla genişletiliyor ve sonra doku genişletici çıkarılarak, kalıcı meme protezi yerleştiriliyor. Yine koltuk altından girilerek gerçekleştirilen yöntemde de; koltuk altındaki izler doğal çizgiler olduğundan, bir süre sonra fark edilmiyor"dedi.

        CERRAH TECRÜBESİ, VÜCUT YAPISI VE KİŞİSEL TERCİHLER

        Bu yöntemlerin teknik olarak daha zor olduğunu, tecrübe gerektirdiğini vurgulayan Fındık, sözlerine şöyle devam etti: "Bu yöntemler hekimler açısından biraz zordur, tecrübe gerektirir ve ameliyat süresi biraz daha uzundur. Ancak kişi açısından her hangi bir zorluğu yoktur ve hiç iz kalmadığı için daha avantajlı bir yöntemdir. Özelikle genç ve orta yaş insanlar için çok daha uygun yöntemlerdir. Tüm estetik operasyonlarda unutulmaması gereken en önemli şey, kişinin vücut yapısının ve hasta tercihlerinin dengelenmesi ve sonunda sağlık açısından en uygun yöntemin belirlenmesidir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ