Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Antalya'da mavi ışık tedavisi gören 4,5 aylık Poyraz bebek halasından yapılacak karaciğer nakliyle sağlığına kavuşacak

        Soner ÖZCAN / HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Antalya'da dünyada sadece 200 kişide görülen 'mavi ışık' hastalığına yakalanan ve hastanelerde yer bulunamadığı için babasının sanayide yaptırdığı fototerapi cihazıyla ışık tedavisi görmesiyle gündeme gelen 4.5 aylık Poyraz bebeğe, bu ay içerisinde halasından karaciğer nakli yapılacak. Poyraz bebek, operasyonun ardından günde 10-12 saat mavi ışık tedavisi görmekten kurtulacak.

        Antalya'da bir markette çalışan Servet Ergün ile ev hanımı Zeliha Ergün çiftinin 4.5 aylık bebekleri Poyraz'a, doğumundan 3 gün sonra rengindeki sarılık nedeniyle götürüldüğü hastanede nadir görülen 'mavi ışık' (Crigler Najjar) hastalığı teşhisi konulmuştu. Sarılık değerlerinin düşmesi için ışık tedavisi görmesi gereken Poyraz, gittiği 3 hastaneye yer olmadığı gerekçesiyle kabul edilmemişti. Baba Servet Ergün bunun üzerine hastanedeki fototerapi cihazlarının kod numaralarını not ederek 10 bin dolarlık cihazın benzerini sanayide 550 liraya yaptırmıştı. HABERTÜRK, ailenin hikayesini manşete taşıyınca, Poyraz bebek, hastanede tedavi altına alınmış ve bir firma fototerapi cihazı bağışlamıştı.

        HALADAN PARÇA KARACİĞER

        Tedavisi evinde bağışlanan yeni fototerapi cihazıyla devam eden Poyraz bebekle ilgili mutlu bir haber daha geldi. Sağlığına kavuşabilmesi için tek çaresi karaciğer nakli olan Poyraz'a, halası Serpil Arıcan (46) karaciğerini vermek için gönüllü oldu. Hastaneye başvuran halanın tetkikleri yapıldı ve dokularının Poyraz'a uyumlu olduğu belirlendi. Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş'ın "Nakil için 10 kiloya ulaşmasını beklemeye gerek yok" sözleri üzerine hazırlıklara başlandı. Şu an 6 kilo 800 gram ağırlığında olan Poyraz bebeğe, bu ay içerisinde yapılacak operasyonla halasından alınan parça karaciğer nakledilecek.

        "RÜYADA GİBİYİZ"

        Nakil gününü sabırsızlıkla beklediklerini anlatan baba Ergün, "Bir ay öncesine kadar kabus dolu günler yaşıyorduk. Son bir aydır adeta rüyada gibiyiz. Mutlu haberler ardı ardına geliyor. Poyraz'a ben karaciğerimi verecektim. Nakil için 10 kiloya ulaşmasını bekliyorduk. Prof. Dr. Alper Demirbaş'la görüşünce 6 kilonun üzerindeki bebeklere nakil yapılabildiğini öğrendik. Bunun üzerine hemen nakil için hazırlıklara başladık. Testlerimiz yapıldı. Kilo ve iş durumu açısından haladan karaciğer nakli yapılması daha uygun görüldü. Nakil bu ay içerisinde yapılacak. Oğlum, 4.5 aydır mahkum olduğu mavi ışıktan kurtulacak. Bugüne kadar hiç kıyafet giydirememiştik. Nakilden sonra giyeceği kıyafetlerini şimdiden hazırladık" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ