Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Gebeye şeker testi zararlı mı? Hamilelikte şeker testini yaptırmak mı büyük risk, yaptırmamak mı? Prof. Dr. Canan Karatay, Habertürk TV'de konuştu

        Hamilelikte şeker yüklemesi tartışmaları devam ediyor. Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, hakkındaki iddilara Habertürk TV'de yanıt verdi.

        "Gebelikte şeker testi zararlı" açıklaması nedeniyle hakkında suç duyurusu yapılan Karatay, "Dava açılmış değil, şikayet ve soruşturma var. Sonu ne olacağı belli değil. Ben 2011'den beri zaten soruşturma geçiren bir insanım, hiç önemli değil" dedi.

        Şeker yüklemesiyle ilgili çalışmaları gösteren Karatay, "Kesinlikle gebelere şeker yüklemesine karşıyım. Alternatifi var, şeker yüklemesi şart değil. ABD'de rutin olarak önerilmiyor" diye konuştu.

        Karatay, gebelikte şeker yüklemesine tamamen karşı olduğunun altını çizerek, basit olarak da ölçülebileceğini söyledi.

        Şeker yüklemesi yaptırmanın bebeklerde ölüme sebep olduğunu belirten Karatay,Doğruları halkın sağlığı için konuşuyorum. 600 gramlık bebeğe, 75 gramlık şekeri veremezsiniz.

        Hiç bir ülkede rutin olarak yapılmaz, İsviçre ve İngiltere'de hiç yok. Kilo almayanlara dahi şeker yüklemesi yapılıyor." şeklinde konuştu.

        Karatay, iki baklava dilimi ile bir bardak şeker şurubunun aynı olmadığını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ