Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Yoga Uzmanı Dr. Neslihan İskit, hamile yogası yapan kadınların, bel, boyun, sırt ağrısı çekmeden hamileliklerini çok rahat tamamladıklarını söyledi

        Yoga Uzmanı Dr. Neslihan İskit, hamile yogası yapan kadınların, bel, boyun, sırt ağrısı çekmeden hamileliklerini çok rahat tamamladıklarını söyledi.

        Yoga uzmanı Neslihan İskit, anne adaylarına, gebelik dönemi ve doğum sırasında esnekliklerini nasıl keşfedeceklerini uygulamalı olarak anlattı. İstik, anne adayları için özel hazırlanmış temel duruş biçimleri hakkında da bilgi verdi.

        İskit, gazetecilere yaptığı açıklamada, hamilelik yogasının, gebelik süresince düzenli olarak yapılması gerektiği belirtti. Gebeliğin, vücutta neden olduğu değişikliklerin en önemlilerinden birinin, duruş bozuklukları olduğunu vurgulayan İskit, şöyle konuştu:

        "Gebelik süresince kadın vücudunda fiziksel, hormonal ve psikolojik birçok değişiklik meydana gelir. Bebeğin ana rahminde büyümeye başlamasıyla rahimde de büyüme meydana geliyor ve ağırlık artıyor. Buna bağlı olarak annenin vücut ağırlık merkezi değişiyor. Bu durum omurganın doğal yapısını bozuyor. Yoga bu bozulmaların önüne geçiyor. Hamile yogası yapan kadınlar bel, boyun, sırt ağrısı çekmeden çok rahat hamileliklerini tamamlıyor."

        Neslihan İskit, yoga yapan kadınlarda ağrı eşiğinin de yükseldiğini, sancılı kısmın daha rahat atlatıldığını vurguladı. Doğumdan sonra kadının iç organlarının eski halini almasında da yoganın büyük katkıları olduğuna değinen İskit, "Yogada kesinlikle zor veya akrobatik bir duruş yok. Hepsi hamile kadına göre hazırlanmış duruşlar" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ