Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Adana'da bademcik ameliyatı olduktan sonra eve dönen 6 yaşındaki S.A.'nın boğazında 1 metre boyunda tampon bezi unutulduğu ortaya çıktı

        Neşet KARADAĞ/HABERTÜRK

        Adana'da bademcik ameliyatı olduktan sonra eve dönen 6 yaşındaki S.A., yemekten ve içmekten kesilirken ağzından da pis kokular gelmeye başladı. T.A. (47) kızını ameliyatı yapan Dr. Ali Asghar Abedi’ye götürdü. Doktorun “Enfeksiyon kapmıştır” dediği küçük kız, babası tarafından yeniden eve götürüldü. Şikâyetleri devam eden küçük S., bir hafta sonra yeniden rahatsızlanınca ağabeyi S., kardeşinin kusabilmesi için elini ağzına soktu.

        Eline dokunan maddeyi çeken ağabey S., kardeşinin boğazından 2 santimetre eninde 1 metre boyunda tampon bezi çıkarttı. Bezin çıkartılmasından sonra küçük kız rahatlarken, baba T.A., doktor hakkında davacı oldu. Geçtiğimiz yıl nisan ayında sonuçlanan davada hâkim, İstanbul Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kurulu tarafından kusurlu bulunan doktoru 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme hükmün açıklanmasını ise geri bıraktı. Ölümden dönen küçük kızın ailesi, avukatları aracılığıyla Sağlık Bakanlığı aleyhine tazminat davası açtı. Mahkeme 50 bin TL manevi tazminata hükmetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ