Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Çocuk Hastalıkları Doç. Dr. Hakan Çoksüer , anne sütü bebeği hem hastalıklara karşı koruduğunu söyledi

        Yeni doğan bebek için en ideal, en doğal ve en taze besin kaynağı anne sütüdür olduğunu anlatan Doç. Dr. Hakan Çoksüer , anne sütü bebeği hem hastalıklara karşı koruduğunu hem de bebeğin zihinsel ve bedensel gelişimine yardımcı olduğuna vurgu yaparak, ilk 6 ay anne sütü bebeğin enerji ve besin öğesi ihtiyacını yüzde 100 karşılayarak istenilen büyüme ve gelişmeyi sağladığını aktardı.

        “EMZİREN ANNELERDE MEME KANSERİ DAHA AZ GÖRÜLMEKTE”

        Çoksüer, emziren annelerde meme riskinin daha görüldüğünün bilgisini vererek, “Anne sütünün faydalarını anlatmakla bitmez. Anne sütü ile beslenen bebeklerde enfeksiyon hastalıkları daha az görülmekte, beyin gelişimi daha iyi olmakta, alerjik hastalıklar, ishal ve solunum yolu hastalıkları ve, kanser ve nörolojik hastalıklar daha az görülmektedir. Ayrıca emziren annelerde ise meme kanseri, yumurtalık kanseri, osteoporoz ve kansızlık daha az görülmektedir” dedi.

        “ANNE SÜTÜNDEKİ DOĞMUŞ YAĞ ORANININ YÜKSEKLİĞİNİN BEYİN GELİŞMESİNE OLUMLU ETKİYOR”

        Brezilya'da yapılan araştırmaya göre anne sütüyle beslenen bireyler beslenmeyenlere göre daha zeki olduğu sonucuna varıldığını anlatan Çoksüer, araştırmada anne sütü ile beslenen bebekler, doğumlarından itibaren 30 yıl boyunca izlendi ve bu şekilde anne sütü alanların daha akıllı oldukları saptandığını kaydetti. Çoksüer, “Yapılan çalışmalara göre 12 ay anne sütüyle beslenen bebeklerin IQ'su, bir aydan kısa süre anne sütü alan bebeklere kıyasla daha yüksek olduğu saptanmıştır. İngiltere’de 3 bin bebek üzerinde inceleme yapan araştırmacılar, anne sütü ile beslenen çocukların IQ seviyesinin ve zeka düzeylerinin gelişim seviyesinde artış tespit edildi. Boston yapılan başka bir çalışmada ise en az 6 ay emzirilen çocukların dil ve zeka testlerinde daha başarılı olduğunu ortaya çıkardı. Araştırmacılar bebekken 6 ay emzirilen çocukların hiç emzirilmeyenlerden ortalama 3 puan daha başarılı olduğunu ortaya çıktı. Ve anne sütünün olumlu etkisi, Anne sütündeki doğmuş yağ oranının yüksekliğinin beyin gelişmesine olumlu etkilediğine dikkati çektiler” ifadelerini kullandı. Çoksüer, bebeğin daha sağlıklı büyümesi için en az 6 ay anne sütü ile beslenmesi gerektiğini vurguladı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ