Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ağrı Bilimi 66 yaşındaki Mehmet Ergün, omurgasına yerleştirilen ağrı pili sayesinde sağlığına kavuştu

        Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde bel, kalça ve bacak ağrıları nedeniyle günlük yaşamını sürdüremez hale gelen, yapılan tedavilere hiçbir yanıt alınamayan 66 yaşındaki Mehmet Ergün, omurgasına yerleştirilen ağrı pili sayesinde sağlığına kavuştu.

        Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Ercan Gürses tarafından ağrıları geçmeyen hastaya lokal anesteziyle ağrı pili takıldı. Ağrı pili ile tedaviye dirençli ağrıların iyileştirilmesinin mümkün olduğunu belirten Prof. Dr. Ercan Gürses, "Tedavisi başarısız olan bel fıtığı, sinir yaralanmaları ya da omurgaya yerleştirilen protez ameliyatlarından sonra bazı hastalarda ağrı geçmediği gibi kimi zaman daha da artabilmektedir. Tekrarlanan ameliyatlar, ilaçlar, fizik tedavi, girişimsel ağrı tedavileri gibi yöntemler çare olmadığında sürekli ağrı çekmek hastanın fiziksel, sosyal ve psikolojik yaşamını olumsuz etkilemektedir. Böyle hastalarda ağrı pili (Spinalkordstimülatörü) uygulamaları ile ağrının ortadan kaldırılması mümkün olmaktadır. Sadece gelişmiş merkezlerde uygulanan bu yöntem son 1 yıldır PAÜ Hastanesi Ağrı Kliniğinde de başarıyla uygulanmaktadır. Pilin yerleştirilmesi lokal anestezi ile radyolojik görüntüleme eşliğinde hasta ile sürekli iletişim kurularak yapılmaktadır. Ağrı pili omurgaya yerleştirilen elektrot ve cilt altına yerleştirilen pil olmak üzere iki parçadan oluşmaktadır. Cilt altına yerleştirilmiş olan pil hasta tarafından dışarıdan kablosuz olarak programlanabilmekte ve tam olarak kapatılıp yeniden çalıştırılabilmektedir" dedi.

        Ağrılarından kurtulan hasta Mehmet Ergün işlemden sonra tüm ağrılarının geçtiğini ve uzun süre sonra rahat uyuyabildiğini ifade etti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ