Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Bodrum’da beyin ölümü gerçekleşen Fatma Kılıç’ın bağışlanan böbreği, 10 yıllık diyaliz hastası Akın Kuzu’nun hayatını değiştirdi

        HT GAZETE

        Kılıç’ın ailesi ve yakınları organlarını bağışladı. Kılıç’ın böbreklerinden biri İzmir'deki özel bir hastaneye getirildi. Bir dramı, büyük bir çaresizliği gözler önüne seren bu bağış, 1996’da böbrek yetmezliği tanısı konulan, 10 yıl idare edip 2006’dan bu yana diyalize mahkûm bir hayat süren Uşaklı Akın Kuzu’nun hayatını değiştirdi. Böbrek nakli 21 Mart’ta Opr. Dr. Işık Özgü başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilirken, yaşadıklarının “mucize” olduğunu belirten Kuzu, dramını gözyaşları içinde anlattı.

        ‘ARKADAŞIM VAZGEÇTİ’

        Kardeşi Aziz Kuzu’nun moral verdiği Akın Kuzu şunları söyledi: “Diyalize bağlandıktan sonra hayatım kâbusa döndü. Bir hapis hayatı yaşamaya başladım. Bağış beklemeye başladım. Ailemde tek kişi uymadı. Çok yakın bir arkadaşım gönüllü olunca dünyalar benim oldu. Ama nakil günü yaklaşırken arkadaşım vazgeçtiğini söyledi. Annesi engel olmuş, ‘Sütümü sana helal etmem’ demiş. Söyleyecek bir şey yok, ama yıkıldım. Hayal kurarken umutlarım bir anda tükendi. Hiç beklemediğim bir anda bağış çıktığı haberi geldi. Bu mucize değil de ne? Artık kana kana su içebiliyorum. Bu nakille yeniden doğdum, yepyeni bir hayat beni bekliyor. Hayata bundan sonra çok sıkı sarılacağım.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ