Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Türkiye'de domuz gribi paniği devam ediyor

        Mert Neşet MUSLU / HABERTÜRK HABER MERKEZİ - CİHAN

        İzmir'de hasta yoğunluğunun en fazla olduğu hastanelerin başında gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde çalışan iki asistan hekim, domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı.

        Yüksek ateş, halsizlik ve mide bulantısı gibi şikayetleri olan iki asistan hekimin tedavisine başlanırken, ilk tetkiklerin ardından iki kişide de domuz gribine rastlanılmadığı öğrenildi. Acil serviste görev yapan iki uzmanlık öğrencisinden birinin kendi hastanesinde, diğerinin ise evine yakın olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisine devam edildiği öğrenildi. Asistanlardan birinin 'Adeno virüsü'ne yakalandığı ve diğerinin de ağır derecede grip geçirdiği ancak ikisinin de durumunda korkulacak bir şeyin olmadığı ifade edildi.

        DOMUZ GRİBİ YOK

        Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi yetkilileri, Habertürk'e yaptıkları açıklamada, "Hastanemizdeki iki uzmanlık öğrencisi, yüksek ateş ve mide bulantısı gibi şikayetlerle hastanede tedavi altına alındı. Bir hekim bizim hastanemizde, diğeri ise evine yakın olduğu için Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yapılan ilk tetkiklerle birlikte, iki kişide de domuz gribi virüsüne rastlanmadı. Ortada korkulacak bir durum yok. Domuz gribi söz konusu değil" dedi.

        ÇANAKKALE'DE DÖRT KİŞİDE VİRÜSE RASTLANDI

        Öte yandan, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Kenan Eliuz, şehirdeki domuz gribi vakalarıyla ilgili açıklama yaptı.

        Eliuz, domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünden şimdiye kadar üç kişinin hayatını kaybettiğini, dört kişide de virüse rastlandığını belirterek, "Bu ay içinde 97 numune gönderildi. Bu numunelerin içinde dört tanesinde H1N1 çıktı ama bu hastaların durumu ile ilgili herhangi bir sıkıntı yok. H1N1 domuz virüsü kaptı diye hayatlarını kaybedecek diye bir durum yok. Tedbirler açısından da Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği olarak tüm tesislerde önlemlerimizi aldık. Aynı zamanda broşür ve afişler de dağıttık, okullarımıza gönderdik. Basın aracılığı ile gripten korunma yolları anlatıldı. Şu anda Çanakkale'de bu konuda herhangi bir sıkıntı görünmüyor" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ