Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya'da domuz gribinden bu yıl 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı

        Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya'da bu yıl domuz gribinden 3 hastanın öldüğünü açıkladı. Prof. Dr. Yılmaz, domuz gribi virüsü taşıyan 2 kişinin ise iyileştiğini belirtti.

        Geçen ay Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine getirilen Prof. Dr. Necat Yılmaz, birim sorumluları ile birlikte gazetecilerle tanışma kahvaltısında biraraya geldi. Antalya'daki hastaneler, doktorlar ve hasta sayıları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Necat Yılmaz, Türkiye gündemine meşgul eden domuz gribi vakalarının Antalya'da da görüldüğüne dikkati çekti. Antalya'da domuz gribinden 3 hastanın öldüğünü açıklayan Prof. Dr. Necat Yılmaz, şunları söyledi:

        "Aslında domuz gribi konusu kamuoyunda abartıldığı gibi olmadı. Bu grip Türkiye'ye oranla batı ülkelerinde daha sert geçiyor. Antalyamızda ise 5 kişide H1N1 virüsüne rastladık. Alanya'daki özel hastanelerde görülen bu vakalardan 3'ü öldü, 2'si ise iyileşerek taburcu edildi."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ