Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser İzmir'de ailesinden 4 kişi kanser hastasıyken kendisine de kanser teşhisi konulan 53 yaşındaki Ferhan Şirvan, hastalıkla mücadele ederek yendi

        HT GAZETE

        Ferhan Şirvan'a 2005'te meme kanseri tanısı konuldu. Sağ memesi alınan Şirvan, geçen 10 yıl içinde çeşitli sorunlar nedeniyle 10 kez daha ameliyat masasına yattı. Bu süreçte 30 kemoterapi, 55 radyoterapi, 38 kez de kortizon tedavisi gördü. Hastalığı lenflere, karaciğere, kemiklere, dalağa metastaz yaptı. Memesini kaybettikten 4 yıl sonra meme rekonstrüksiyon ameliyatı oldu. Radyoterapiler yüzünden dikişleri kapanmadı, bağışıklık sistemi çöktü. Beyin ameliyatı oldu, aylarca konuşamadı. Yeniden konuşmayı öğrendi.

        Bu ağır, zor yıllarda 'geniş aile'sinin sevgisiyle ayakta durabildiğini ve geçen ağustosta yapılan tetkiklerden müjdeli sonuç alıp kanser defterini kapattığını belirten Ferhan Şirvan, memesi alındıktan sonra biri beyin olmak üzere irili ufaklı 10 ameliyat geçirdiğini belirterek "Mutlaka inancınız olsun, ister Allah'a, ister Tanrı'ya, ister enerji ya da doğaya, başka şeye inanmak kurtulmanın yarısı. Bir de hayatınızın patronu olun" diyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ