Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Yücel Aygün, kamu hastanesinde kim tarafından müdahale edildiği bilinmeyen tedavi sonrası 2 parmağını kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı

        Kayseri'de yaşayan Yücel Aygün, kamu hastanesinde kim tarafından müdahale edildiği bilinmeyen tedavi sonrası 2 parmağını kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı. Harç parası bulamadığı için hukuk mücadelesi başlatamadığını belirten Aygün, "Bir taraftan da helikopter ambulansla götürüldüğüm hastanede tedavi gördüğümü ispat etmeye çalışıyorum." dedi.

        Kayseri'de apartman görevlisi olarak çalışan iki çocuk babası Yücel Aygün'ün (39) yaşadıkları 'yok artık' dedirten türden. 2014 Temmuz ayında evde et doğrarken bıçakla sağ el 4. ve 5. parmağını kesen Aygün, komşularının da yardımıyla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kesinin derin olması ve hastanede mikro cerrahi cihazı arızalı olduğu için helikopter ambulansla Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Acil serviste 3 saat süren bir operasyonla kopma noktasına gelen parmakları yerine dikilerek taburcu edildi. Tedavisini Kayseri ERÜ'de sürdüren Aygün'ün, parmaklarında his kaybı ve bükülme sorunu ortaya çıktı. Fizik tedavi de sonuç vermedi. Yapılan kontrollerde, ilk kesi sırasında kopan tendonların Ankara'da yerine dikilmediği MR sonucunda ortaya çıktı.

        Mağdur edildiğini savunan Aygün, şu anda iki parmağını kullanamadığını ve zorlandığını söyledi. Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ancak harç parası olmadığı için dava açamadığını belirten Aygün, "Sağ ayağımda da toplardamar (venöz) yetmezliğine bağlı yüzde 40 iş göremez raporum var. Şimdi de yanlış tedavi sonucu sağ elimdeki iki parmağımı kaybetme riski taşıyorum. Ama sorumlusu ortada yok" dedi.

        Sağlık Bakanlığı'na da şikayet dilekçesi yazdığını ifade eden Aygün, ne yapacağını şaşırdığını kaydetti. Aygün, "Kat görevlisiyim ve çalışırken zorlanıyorum. 2 çocuğum var. Ben çalışamazsam çocuklarıma kim bakacak?" diye sordu. Öncelikle parmaklarıyla ilgili varsa tedavisinin yapılmasını isteyen Aygün, kendisine yanlış tedavi uygulayan doktorun da bulunarak adalet önünde hesap vermesini talep ettiğini sözlerine ekledi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ