Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Diyet Yunus Günçe, diyet ve zayıflama serüvenini Diyetisyen Güneş Aksüs'e anlattı

        ‘Kafamda Böcekler Var’ adlı stand-up’ıyla adından söz ettiren Günçe, “Ülkemizde hatta dünyada bu kadar fit stand-up’çı olduğunu sanmıyorum. Ben kendime iyi bakıyorum, o da bana iyi baksın diye” diyor.

        Yunus Günçe’yi görünce ne hissedersiniz? Sevimli, biraz serseri, kimseyi sallamaz tavırları var. Zaten böyle tipleri severim ama öyle gözükenleri değil. Öyle yaşayanları! Onu tanıyınca daha da sevdim. Seren’le diyet takibi yaptılar, çok güzel zayıfladı. Fit, sağlıklı oldu ve enerji doldu. Çok iyi bir örnek bizim için, sizlerle paylaşmak istedim. “Bana anlatır mısın?” dedim, seve seve kabul etti. Komik adamlar veya stand-up yapanlar o kadar da iyi bir fiziğe sahip değiller. Hatta çoğu kilolu diyebiliriz. Yunus ‘Kafamda Böcekler Var’ adlı stand-up’ında nasıl farklı olduğunu ve bunun ne kadar iyi hissettirdiğini de anlatıyor. Fırsatınız olursa gidin dinleyin, iyi vakit geçireceğiniz garanti.

        Bu kimseyi sallamaz halinle çok kötü beslenen, kilosunu umursamayan biri gibi görünürken; aslında kilo aldığında diyetisyene gidip işin uzmanıyla sorununu çözen, spor yapan, bu konularda örnek gösterilecek birisin. Çok da güzel zayıfladın. Ne oldu da “Diyetisyene gitmem lazım” dedin

        Yaramazlık, serserilik, ‘bad boy’luk’ bir hal, bir tavır, ruh meslesi. Ben asla çok uslu biri olmayacağım ama asla göbeğim de olmayacak. Epeydir spor var hayatımda. Yeni ataklar yaparken kuvvetli, sağlıklı olmalı ve iyi görünmeliyim. Ne zaman, nerede, hangi alanda atak yapacağımı ben dahil kimse bilmiyor. Çok amaçlı biriyim. Yaptığım spora orantıladığımda istediğim sonuçları alamadığımı görünce bir yerde hata yaptığımı fark ettim. Yanlış beslendiğimi düşündüm. Her işin bir ehli vardır. Bu esnada Seren’le ve senle tanıştım. Seren bana beslenmeyi anlattı, matematiğini gösterdi. Ardından çok kısa zamanda sonuçlar geldi. Hem beslenmeyi öğrendim hem de çok iyi insanlar tanıdım.

        ‘GENÇ KIZ DİYETİ YAPMADIM’

        Diyet yaparken seni zorlayan şeyler oldu mu?

        Genç kız diyeti yapmadım. Salatalar, minicik porsiyonlar gererdi beni. Beni geren şeyleri yapmam. Gerçekçi de olmazdı zaten gergin diyetler. Bana ve yaptığım sporun dozuna göre tasarladık diyetimi. Her aklıma takılanı Seren’e sordum. Yeri geldi yemeğimin fotoğrafını çekip yolladım, onay aldım. Hayatta kalmak için ne kadar az yiyeceğe ihtiyacım olduğunu görünce çözüldü her şey. Çok ufak dokunuşlarla çok şeyi değiştirdim.

        Fiziğin ve kilon işinde etkili mi?

        Hayır, direkt olarak değil. Türkiye’de işine duyduğun saygının kıymeti yok. Önce popüler olacaksın, gerisi halloluyor. Korkunç bir özensizlik, saygısızlık, umursamazlık var sektörde. Televizyonların, televizyondakilerin hali ortada. Kimse elenmiyor, toplum elemiyor, daha iyisini istemiyor. Beni kendilerine benzetemeyecekler. Ben kendime iyi bakıyorum. O da bana iyi baksın diye. Belli olmaz, belki de herkesten önce ölürüm.

        Fazla kilolarından kurtulmak ruh halini nasıl etkiledi?

        Moralimi çok yükseltti. Bu da işlerime yansıdı. Ülkemizde bu kadar fit stand-up’çı olduğunu sanmıyorum. Dünyada da azdır. Zira sahnede komiklik yapanlar, her şeyden istifade eder. Deforme olmuş vücut önemli bir enstrümandır stand-up’çı için. Gayet normal bu. Ama ben zaten anormal şeylerin peşindeyim. ‘Yeni nesil stand-up’ derken bunu kastediyorum belki. İnsanlar sahnede güzel, akıllı, akıcı, hızlı, kaliteli, özgün şeyler görsün istiyorum.

        En sevdiğin yemekler ve “Asla yemem” dediklerin neler?

        Küçükken ne yemediysem şimdi hep onları yiyorum. Kereviz, ıspanak, yer elması, brokoli, enginar, bamya… Mercimek hayranıyım, her gün 1 avokado yemeye çalışıyorum. Yulaf, soya sütü, badem, yumurta, et, tavuk ve lor olmadan yapamam. Son dönemde süt ürünlerini kestim, faydasını gördüm. Alkali beslenmeye merak saldım. Denemeler yapıyorum. ‘Daha çok yeniyim’

        Şu anda stand-up dışında neler yapıyorsun? Yeni projelerin var mı?

        Sahnede yaptığım şeyin adı ‘Kafamda Böcekler Var/Sahne Hali/3D’. Lojistik merkezi BO Sahne. Pek çok hali var bunun. Yakında ‘Kafamda Böcekler Var/ Yazı Hali’ piyasada olacak. 26 Nisan’da İzmir Kitap Fuarı’nda olacağım. ‘Kafamda Böcekler Var’ın web hali, radyo hali, televizyon hali de olabilir. Ben daha çok yeniyim, çok zamanım var daha. Ayrıca ‘KAM’ isminde, deneysel diyebileceğim ama deneyselliğin o mesafeli halinden uzak olan bir tiyatro projesinde de yer alıyorum. Risk alan bir iş. Bu projeyi, Borusan Oto Dolmabahçe Sahne’de seyirciyle buluşturuyoruz. Goncagül Sunar, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Halil ibrahim Irklı ve Can Bora’yla birlikte rol alıyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ