Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, günümüzde 20 bin doktor, 100 binden fazla hemşire açığı oluştuğunu açıkladı

        İsmet ACAR / HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        AK Parti'nin Bursa'dan birinci sıra milletvekili adayı olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Sabah saatlerinde gazetecilerle hünkar köşkünde bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu, 1985-2007 yılları arasında YÖK'ün hekim fazlalığı gerekçesiyle tıp fakültelerinde öğrenci sayısını sabitlediğini, bunun yansıması olarak günümüzde 20 bin doktor, 100 binden fazla hemşire açığı oluştuğunu söyledi. Bakan bu açığın yaptıkları çalışmalarla 4-5 yıl içinde kapatılacağını belirtirken; "Hizmeti mevcut hekimlerimizin fedakarca ve yoğun çalışmaları ile eksikliği hissettirmeden yürütüyoruz" dedi.

        MUAYENE SIKLIĞI İKİ KATTAN FAZLA ARTTI

        Türkiye'de 2002'den önce bir vatandaşın yılda 3, bugün ise yılda 8 kez hekime muayene olduğunu sözlerine ekleyen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, bugün ise yılda 8.2 defa sağlık hizmeti aldığına dikkat çekti. Bakan Müezzinoğlu, şu anda inşaatı büyük oranda bitmiş 226 yeni kamu hastanesinde 36 bin yatak kapasitesinin modern cihazlarla birlikte devreye alınmaya başlandığını sözlerine eklerken, Bursa için üç yeni hastane müjdesi verdi. Bakan, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan çamur ve çöp yakma tesisinin temel atma törenine de katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ