Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Nöroloji Kısa sürede öğrenmenin en kolay yollarını belirledi
        1

        HT GAZETE

        İngiltere’deki University College London, dünya genelindeki üniversiteler ve hafıza teknikleri uzmanlarının görüşlerini bir araya getirerek kısa sürede öğrenmenin en kolay yollarını belirledi.

        2

        Bunun için oluşturulan çeşitli deney gruplarından öğrenmesi en zor dillerden biri olan Litvanyaca 80 kelimeyi en kısa zamanda ezberlemeleri istendi. Çalışmanın sonuçlarına göre aşağıdaki teknikler kelimeleri kalıcı olarak öğrenmenin en iyi yolları olarak belirlendi:

        3

        1-TAHMİN ETME YÖNTEMİ: Bu yöntemde her bir kelimenin çağrıştırdığı nesneye göre anlamının tahmin edilmesi istendi. İlk seferde yanlış yapılan tahminler daha sonra kelimenin doğru anlamının öğrenilip hatırlanmasına yardımcı oluyor. Beyin kendini daha çok zorlayarak doğru anlamı hatırlıyor.

        4

        2-HAFIZANIN DALGALARINDA DOLAŞMAK: Kelimenin anlamı ile hafızada o kelime ile bütünleşen bir anıyı birleştirme yöntemi sonradan kalıcı öğrenmeyi sağlıyor.

        5

        3-GRUPLANDIRMA YÖNTEMI: Kelimeler arasında belirli algoritmalar halinde tematik anlam yakınlığı bulunanları gruplandırarak çalışmak öğrenmeyi hızlandırıyor.

        6

        4-KISA HIKÂYELERDE KULLANMAK: Kelimeleri gruplar halinde kendi üreteceğiniz kısa hikâyelerde kullanma yöntemi de en etkili öğrenme yollarından biri olarak görülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ