Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık 160 seyyar dijital röntgen cihazı, ülke genelinde gereklilik ve aciliyet sırasına göre belirlenen hastanelere dağıtılmaya başlandı

        Sağlık Bakanlığı'nca ihalesi tamamlanan 160 seyyar dijital röntgen cihazı, ülke genelinde gereklilik ve aciliyet sırasına göre belirlenen hastanelere dağıtılmaya başlandı.

        Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, cihazların, şebeke elektriğine ihtiyaç duymadan çalıştığını aktararak, "Cihazlar, hastanelerin acil servislerinde, yoğun bakım ünitelerinde, ameliyathanelerde, klinik ve servislerde hasta yatak başında çekim yapmak için kullanılmaktadır. Özetle acil röntgen çekilmesi gereken, röntgen ünitesine gidemeyecek durumda veya götürülmesi zor olan hastalarımızın yatağına bu cihaz götürülerek çekim yapılmaktadır" dedi.

        "Röntgen sonucu almak için beklemeye son"

        Elde edilen görüntülerin film kullanmadan, dijital olarak aktarıldığını dile getiren Hatipoğlu, cihazlarla, çekim yapılır yapılmaz anında yüksek kalitede görüntü alınabildiğini ve kablosuz veri aktarımı yapılabildiğini söyledi.

        Hatipoğlu, cihazların, yüksek kalitede çekim yapabilme özelliğiyle teşhisin daha süratli konulmasına yardımcı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Bu cihazla çekim esnasında hastanın kendi yatağında daha rahat pozisyon alabilmesi sağlanmaktadır. Daha az radyasyon kullanılarak çekilen grafiler, hastane içerisindeki ağ bağlantısı aracılığıyla hastayı muayene eden hekimin bilgisayarına gönderilebilmektedir. Alımı yapılan cihazlardaki dijital sistem özelliğiyle film almak için bekleme ve hastaların ellerinde röntgen filmleriyle klinik klinik dolaşması devri sona ermiştir. Ayrıca bu sayede hastalara verilen filmlerin doğada oluşturduğu kimyasal atığın da önüne geçilmiştir. Cihazların özellikle durumu acil olan vatandaşlarımızın hastalıklarına süratle tanı konulmasına ve buna göre de uygun tedavi protokollerinin hazırlanmasına büyük katkı sunacağına inanıyoruz."

        Hatipoğlu, alınan cihazlara ek olarak bu yıl içinde 90 seyyar dijital röntgen cihazının daha alımının yapılacağını sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ