Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Batı Afrika ülkesi Liberya'da Ebola salgınının sona erdiği Dünya Sağlık Örgütü tarafından resmen açıklandı

        Bir ülkede 42 gün boyunca yeni Ebola vakası tespit edilmemesi durumunda o ülkede salgının sona erdiği kabul ediliyor.

        Liberya'nın başkenti Monrovya'da bulunan Ebola Tedavi Merkezi'ne iki aydır hiçbir hasta getirilmedi. Çalışanlar hâlâ koruyucu giysiler giyiyor. Fakat tedavi merkezinin yakında kapatılması gündemde.

        "YENİDEN EL SIKIŞABİLECEĞİMİZ İÇİN MUTLUYUM"

        Tarihin karanlık bir sayfasını geride bıraktıklarını düşünen halk ise temkinli bir iyimserlik içinde. Ebola sebebiyle sıkı önlemlere dikkat çeken öğrenci Ivor S. Moore, "Liberyalıların yeniden tokalaşabilecekleri için mutluyum. Bildiğiniz gibi bizim kültürümüzde kucaklaşmak ve tokalaşmak çok yaygındır. Arkadaşlarımız ve ailemizle aynı kaptan yemek yemeyi severiz. " dedi.

        Salgın sebebiyle iflasın eşiğine gelen esnaf da olağanüstü önlemlerin kaldırılacak olmasından memnun. Amos C. Dixon, "Ekonomi dibe vurdu, her şey kötüye gitti. İşadamları gelemiyor. İnsanlar dükkanlarını kapattı." dedi. Seyyar satıcı Rebecca ise "Ebola yavaş yavaş biterken biz de yavaş yavaş mutlu oluyoruz. Çok sayıda insan ölüyordu ama şimdi ölümler azaldı. Çok mutluyum ve hükümeti de tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Liberya'da geçtiğimiz sene başlayan Ebola salgınında 4 bin 716 kişi öldü.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ