Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Diyabet hastası genç kız getirildiği hastanede hayatını kaybetti

        İzmir'de, bir kız arkadaşıyla kaldığı evde fenalaşan diyabet hastası 24 yaşındaki Ebru Taştekin, bilinci açık olarak getirildiği hastanede komaya girdi ve 10 gün sonra hayatını kaybetti. Genç kızın ağabeyi Mehmet Taştekin, otopsi raporu çıkmadan kimseyi suçlamak istemediğini, ancak bilinci açık olarak hastaneye kaldırılan kardeşinin ölümüne anlam veremediğini söyledi.

        Marmaris'te yaşayan ailesinin yanından ayrılıp yaklaşık 4 yıl önce İzmir'e gelen Ebru Taştekin, çeşitli işlerde çalışarak hayat mücadelesi vermeye başladı. Diyabet hastası olan genç kız, iddiaya göre geçen 30 Nisan'da evde bulunduğu sırada bir anda fenalaştı. Kendisine insülin iğnesi vurduğunu söyleyen Taştekin, ev arkadaşından sağlık ekiplerine haber vermesini istedi. Ev arkadaşı kızın yardım çağrısı üzerine gelen sağlık görevlileri, Ebru Taştekin'i ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

        HASTANEDE KOMAYA GİRDİ

        Ambulanstaki sağlık görevlilerine kendini ifade eden Ebru Taştekin, hastanedeki ilk müdahalenin ardından bilinmeyen bir nedenle komaya girdi. Yoğum bakım ünitesinde tedaviye alınan Taştekin, dün sabaha karşı yaşamını yitirdi. Nöbetçi savcı, Taştekin'in ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmasına karar verdi.

        AĞABEY: KUSURU OLAN VARSA CEZALANDIRILSIN

        İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gelen genç kızın ağabeyi 28 yaşındaki Mehmet Taştekin, büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Marmaris'te motosiklet tamirhanesi bulunan Taştekin şöyle dedi:

        "Bu saatten sonra bana dünyayı verseler kardeşim geri gelmeyecek. Otopsi raporu çıkmadan kimseyi suçlamak ve zan altında bırakmak istemiyorum. Ancak bu olayda bir kusuru olan varsa da bunun belirlenip cezalandırılmasını istiyorum. Arkadaşlarından öğrendiğim kadarıyla kardeşim hastaneye bilinci açık olarak girmiş, bir süre sonra da fenalaşıp komaya girmiş. Buna anlam veremiyorum. Bizim canımız yandı, dilerim başkalarının canı yanmaz."

        Otopsinin ardından ailesine teslim edilen Ebru Taştekin'in cenazesinin, Marmaris'te toprağa verileceği bildirildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ