Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları İzmir'de kuş gribi tespit edildi

        Emrah YILMAZ / HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        İzmir'in Menderes ilçesinin turistik yerlerinden Gümüldür semtinde bir mahalle kuş gribi sebebi ile arantinaya alındı. Virüsün henüz insana geçiş yaptığına dair bir bulgu bulunmadığı belirtilirken, karantina uygulaması gereği virüsün görüldüğü bahçenin bulunduğu mahalledeki tüm kanatlıların Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından toplandığı bildirildi.

        Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bir kişinin bahçede beslediği 10 tavuktan 4'ünün telef olmasının ardından yapılan incelemelerde ölen tavuklarda kuş gribi virüsüne rastlanıldı. Yasa gereği kuş gribine rastlanan evin bulunduğu mahalle karantinaya alınırken, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, karantina bölgesindeki tüm kanatlıları toplayıp itlaf etti.

        YAYILMASI ENGELLENDİ

        Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, "Mahallenin karantinaya alınarak bloke edilmesi ile birlikte virüsün yayılması engellenmiştir. Virüsün insana geçtiğine dair herhangi bir bulgu da bulunmamaktadır" dedi.

        AKANLIKÇA ÖDEME YAPILACAK

        Karantina kararının ardından bölgedeki tüm kanatlıların toplanarak itlaf edildiğini de belirten Güldal, "Mahalleliden topladığımız tüm kanatlıların sayıları mevcut. İtlaf edilen tüm hayvanların bedelleri sahiplerine bakanlık tarafından ödenecek" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ