Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Sağlık Bakanlığı 4 yılda 1 milyon bisiklet dağıtacak

        Bakanlıktan yapılan açıklamada, bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatı ile Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında bisiklet dağıtılacağı belirtildi. Hedef grubun çocuklar - okullar, üniversiteler ve belediyeler olarak belirlendiği açıklandı.

        Bu proje kapsamında ilk olarak, 19 Mayıs 2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ortaokul 5. 6. ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan ve "bisiklet modülü" dersini uygulayan okullara 10 bin 589 adet bisiklet teslim edileceği kaydedilerek, bu kapsamda 30 büyükşehir belediyesi olan ile bisikletlerin gönderildiği bildirildi.

        Ayrıca 3 bin 220 bisikletin de üniversitelere dağıtılmak üzere, İl Halk Sağlığı Müdürlüklerine gönderildiği kaydedilerek şöyle denildi:

        "Bisiklet dağıtımı yapılacak üniversitelerimiz ise şunlardır; Hacettepe Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi.

        Bakanlığımız tarafından belediyeler için bisiklet yolu kriterleri belirlenmiş olup,"T.C. Sağlık Bakanlığı Tarafından Bisiklet Desteği Sağlanacak Belediyeler İçin Bisiklet Yolu Kriterleri" başlığı altında www.saglik.gov.trweb sitesinde duyurulmaktadır."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ