Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Diyet Zayıflamak için yeni çıkan ürünlere kobay olmayın

        Diyetisyen Güneş AKSÜS / HT MAGAZİN

        Haziran geliyor, her yerde olmadık zayıflama ürünleri satışı yapıyorlar. Geçen hafta diyet şenliğinde de bu konuda çok soru geldi. Zayıflama ilaçlarının ne kadar tehlikeli olduğunu biliyor ama bir taraftan da ne kadar işe yaradığını merak ediyoruz. Bu ilginç bir durum. Sanki “Bir kere denesem ne olacak ki?” düşüncesi fazlaca hafife alınıyor. Eczanede tesadüfen dinlediğim konuşmalar beni korkutuyor, yan masada oturan kızların yaptığı denemeler de. Özellikle ergenlik döneminde gizli denemeler olabiliyor. Dikkat etmek lazım, yeni çıkan ürünlere kobay olmayın. Bilmediğiniz ve hekiminizin vermediği ilaçları asla kullanmayın.

        EGE'DEN KIZARTMA KOKULARI

        Geçen hafta kendimizi Ege’ye attık. Aydın’a yaz gelmiş. Sokak aralarında akşamüzeri yürüyüş yaparken evlerden gelen kızartma kokuları beni benden aldı. O an birinin kapısını çalıp eve girsem biliyorum ki yemekte kızartma var. Hangi zili çalsam aynı mönü, üzerine sarımsaklı yoğurt ve domatesli sos. Burada zeytinyağında kızartılır patates, biber, patlıcan ve yanında köfte! Sonra Sanat’a aldığımız bisikletle saatlerce bir oraya, bir buraya derken kalori harcadık mı, harcadık. Hareket ediyorsan, yemekten korkma. Peki ne kadar mı yedim? Instagram takipçilerim gördü. Yemek yemek dünyadaki en güzel şey! Yeter ki yürüyün, hareket edin ve kendinize göre beslenin. Hiç olmadığınız listeler yerine kendi hayatınıza uygun programı deneyin.

        DİYET İTİRAFI

        Evde diyet kurabiyeler deniyorum. Kendime tatlandırıcıyla yapıyorum ama arkadaşlarıma bazen içine şeker koyup tatlandırıcı var diyorum. Çünkü arkadaşlarıma sırrımı söylemek istemiyorum.

        Turuncu gerçek

        Yeteri kadar su içiyor musun? Kilogram başına 30 ml su içiyor olmalısınız yani eğer 60 kg iseniz, 30 ile çarpalım, 1800 ml su içmek gerekir. Haydi siz de minik bir hesap yapın

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ