Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Güney Kore'de MERS virüsünden ölenlerin sayısı 4'e yükseldi

        Güney Kore'de son günlerde etkili olan Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) virüsü can almaya devam ediyor. Bugüne kadar MERS'e yakalanan 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Güney Kore'de virüse yakalananların sayısı ise 41'e çıktı.

        Güney Kore Sağlık Bakanlığı, hasta sayısının 41'e ve karantinaya alınanların sayısının bin 600'e çıktığını bildirdi. 76 yaşındaki erkeğin solunum yollarındaki sorun nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 4'e çıktığını duyurdu.

        EĞİTİME ARA VERİLDİ

        Hükümetin, durumun kontrol altında olduğunu ve halkın günlük hayatına devam ettiği açıklamasına rağmen, 400 kreş, onlarca üniversite, yüzlerce ortaokul ve lisede eğtime ara verildi. İnsanların kalabalık yerlerden uzak kalmaya çalıştığı ve bir çok alışveriş merkezinin müşteri sıkıntısı çektiği gözlemlenirken, internet üzerinden alışveriş ise artış kaydedildi.

        MERS MUTASYONA MI UĞRADI?

        Güney Kore'deki, MERS virüsünün, 2012 yılında Suudi Arabistan'da ortaya çıkan MERS'ten farklı olarak daha hızlı yayılmasının, virüsün mutasyona uğradığı şüphelerine yol açtı. Koreli uzmanların virüsün mutasyonuna uğrayıp uğramadığını inceledikleri aktarıldı.

        TURİZM OLUMSUZ ETKİLENDİ

        Virüsün hızla yayılması nedeniyle, bir çok yabancı turistin de Güney Kore'ye yapacağı ziyaret planlarını iptal ettiği kaydedildi. Kore Turizm Organizasyonu'nun tahminlerine göre, sadece Çin ve Tayvan'dan 2500 kişi Güney Kore ziyaretini iptal etti. Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki yabancı diplomatik temsilcilikleriyle sürekli bilgi alışverişinde bulunmak ve ülke imajının zedelenmesini önlemek amacıyla özel bir birim oluşturdu.

        Öte yandan MERS virüsüne yakalandığı şüphesiyle ordudan 83 askerin karantinaya alındığı öğrenildi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ