Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Güney Kore'de MERS vakaları artıyor

        Güney Kore Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, daha önce de tiroit bezi sorunları olan 67 yaşındaki bir kadının yaşamını yitirmesiyle şimdiye kadar ülkede MERS nedeniyle ölenlerin sayısının 14'e ulaştığı belirtildi.

        Geçen aydan bu yana MERS teşhisi konulan 140'a yakın kişiden 16'sının durumunun ağır olduğu, yaklaşık 4 bin kişinin de hastalığa yakalananlarla temas etmiş olma ihtimaline karşın başkalarıyla temasının kesildiği açıklandı. Ülke genelinde 2 bin 900 okul da geçici olarak kapatıldı.

        Dünya Sağlık Örgütü'nden (WHO) yapılan açıklamada ise Güney Kore'deki salgın hastalığın, hastanelerin dışına yayılmasının engellendiği kaydedildi. Bir hafta süren araştırmanın ardından açıklama yapan örgütün ve Güney Kore'nin uzmanları, hastalığın sağlık kuruluşları dışına yayıldığına dair bir bulguya rastlamadıklarını bildirdi.

        WHO Direktör Yardımcısı Keiji Fukuda, gözlem altına alınan hastaları ziyaret eden hasta yakınları ve hastane çalışanlarında virüse rastlandığını, hastanedeki acil durum karantina odalarının hastalığın yayılmasını engellediğini söyledi.

        Yeni vaka sayısında düşüş görüldüğünü belirten Fukuda, hastalık şüphesiyle 12 kişinin daha gözlem altına alındığını duyurdu.

        MERS, ilk kez 2012 yılının eylül ayında Suudi Arabistan'da ortaya çıkmıştı. Ülkede son üç yılda MERS teşhisi konulan 950 kişiden 412'si yaşamını yitirmişti. Güney Kore'de ise MERS ilk olarak 20 Mayıs'ta Ortadoğu'ya seyahat eden 68 yaşındaki bir kişide görülmüştü.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ