Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Suriyeli sığınmacı çocuklar aşılandı

        ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Telabyad bölgesindekihava bombardımanından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin 15 yaşı altındaki çocuklarına, kızamık ve çocuk felci aşısı yapıldı.

        Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürü Yaşar Şimşek, yaptığı açıklamada,koalisyon güçlerininSuriye'ninHaseke kentine bağlı Telabyadbölgesine düzenlediğihava bombardımanıve bazı Kürt grupların baskısındankaçan sığınmacılara Akçakale gümrük sahasında sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.

        Sınır bölgesinde oluşturdukları 20 kişilik ekipleçalışma yürüttüklerini belirten Şimşek,kadın ve yaşlılara poliklinik hizmeti sunduklarını ifade etti.

        Şu ana kadar 6 bin çocuğun aşılandığını bildirenŞimşek, şöyle devam etti:

        "Sığınmacıların 0-15 yaş arasındaki çocuklarına kızamık ve çocuk felciaşısı yapıyoruz.Türkiye'ye girişlerin başladığı saatten itibarenbölgede sağlık hizmeti yürütüyoruz.Suriye'de geçmiş dönemde görülen kızamık ve çocuk felciönemli bir hastalıktı. Suriye'de buvakaların geçmiş yıllarda yaşandığını biliyorduk. Buna yönelik önleyici tedbirler aldık. Oluşturduğumuz ekipler, kızamık ve çocuk felci hastalıklarına karşı15 yaş altındaki 6 bin çocuğu aşıladı."

        Akçakale'dekiaile sağlığı merkezlerinden sığınmacıların 24 saat ücretsiz hizmet alabildiğini vurgulayan Şimşek,bölgedefedakarca çalışan sağlık ekiplerine de teşekkür etti.

        Öte yandan Suriyelilerin Akçakale sınırından Türkiye'ye girişleri ise devam ediyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ