Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ter kokusunu tuzla yok edin

        Suna DUMANKAYA / HT MAGAZİN

        Sıcak havalarda çok terliyorum ve kendi ter kokumdan kendim bile rahatsız oluyorum. Beni çok utandıran, insanlardan kaçmama yol açan bu sorunu aşmanın yolu nedir?

        Mine K./İstanbul

        Ter kokusu yaz sezonu boyunca en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Sıcak yaz günlerini bu sorun yüzünden çevrenizdekilere ve kendinize zehretmemek için hemen harekete geçin. 1 kâse sıcak suya 2 kaşık tuz ekleyin ve her sabah cildinize bu karışımla kompres uygulayın. Kuruyunca, üzerine bebek pudrası serpin. Terleme sorununuz kısa sürede son bulacaktır.

        Denize pürüzsüz bacaklarla girin

        Bacaklarımda batık problemi var. Bu durum yazın beni çok rahatsız ediyor. Yakında tatile çıkacağım. Deniz sezonunu açmadan önce bacaklarıma nasıl bir bakım uygulamalıyım?

        Nur D./Bursa

        Bacaklarda ağda ya da epilasyondan sonra batıklar oluşuyorsa hoş olmayan bu görüntüyü yok etmek için 1 kahve fincanı kahve telvesi, yarım kahve fincanı himaliya tuzu, 1 tatlı kaşığı kekik yağı, 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi ve 1 tatlı kaşığı limon yağını iyice karıştırın. Bu karışımı batık problemi olan bölgeye sürün. Bir süre sonra bu bölge yumuşayacak ve batık kılınız yüzeye çıkacaktır.

        Güneş lekelerini tarçınla yok edin

        Yanaklarımda ve dudaklarımın çevresinde güneşten siyah lekeler oluştu. Bu lekelerden nasıl kurtulabilirim?

        Neslihan D./İzmir

        1 yumurtanın sarısını 1 çay kaşığı tarçınla karıştırın. Bu karışımı haftada 2 kez, 20 dakikalık kürler halinde yüzünüze uygulayın. Ayrıca dışarı çıkarken mutlaka güneşten koruyucu bir krem kullanın.

        Sivilce izlerine menekşeli reçete

        Bir süredir sivilce problemi yaşıyordum. Doktorumun verdiği tedavi sayesinde sivilcelerim kurudu ancak yüzümün bazı yerlerinde kızarıklık şeklinde sivilce izleri kaldı. Bunları nasıl yok edebilirim? Nurcan Y./Manisa

        1 tutam menekşeyi sıcak suda demleyip süzün. Her gün yüzünüzü bununla temizleyip sabah-akşam tekrarlayın. 1 tutam gül yaprağı, 1 tutam maydanoz ve yarım adet kabuklu salatalığı robottan geçirin. 2 bıldırcın yumurtası akını ilave edip karıştırın. Bu kremi lekelere sürüp masaj yapın. 20 dakika bekletip yıkayın.

        Gaz sancısına maydanoz

        Bir süredir şiddetli gaz sancısı çekiyorum. Bu sorunu nasıl aşarım?

        Elif Y./Ankara

        Öncelikle doktora gidin. Ayrıca 1’er tutam maydanoz ve derotuyla yarım demet naneyi yıkayıp kaynatın. Sularını süzün. Diğer taraftan 1 tutam yeşil çayı demleyin. Bu karışımları bir şişeye boşaltıp 2 gün buzdolabında bekletin. 3 gün boyunca günde 3 defa için.

        Cildiniz portakal kabuğuyla nemlensin

        Birkaç haftadır solaryuma giriyorum. Cildim kurumaya başladı. Solaryuma girdikten ya da güneşe çıktıktan sonra nemlendirici niyetine kullanabileceğim bitkisel bir karışımınız varsa benimle formülünü paylaşır mısınız?

        Hande B./İstanbul

        Yarım çay bardağı badem yağı, 15 adet karanfil, 6 adet çubuk tarçın, 1 adet limon kabuğu ve 1 adet portakal kabuğu veya yağını iyice karıştırın. Bu karışımı tam 7 gün boyunca koyu renk bir kavanozun içinde bekletin ve arada çalkalayın. 7 günün sonunda da süzün. Güneşlendikten ya da solaryuma girdikten sonra cildinize bu karışımı sürün.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ