Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Çocuk Hastalıkları Dr. Ferhan Yerebakan, çocuklarda pişiği önlemek için uyarılarda bulundu
        1

        Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferhan Yerebakan, sıcak ve nemli havada çocuklarda pişik ve isilik oluşmasını önlemenin en iyi yolunun deniz suyu olduğunu söyledi.

        2

        Yaz sıcaklarının kendisini göstermesiyle çocukların vücudunda pişik ve isilik oluşumunun artmaya başladığını belirten Yerebakan, "Çocuklarda pişik ve isilik oluşmasının önlemenin en iyi yolu deniz suyudur.

        3

        Tuzlu su pişik ve isiliği önlüyor. Sıcak ve nemli vücutta isilik ve pişiğin panzehiri tuzlu su. Denize girerek vücudun deniz suyuyla temas etmesi.

        4

        Aileler çocuklarının vücudunda isilik ve pişiğin yok etmesi için deniz suyuyla buluştursun. Deniz suyu çocuklarda isiliği iyi tedavi eder. Çocuğun da rahat bir şekilde uyumasını sağlar." dedi.

        5

        Temmuz ve ağustos aylarında yoğun sıcaktan ve nemli havadan çocukların etkilenerek hastalanmaması için serin yerlerde tutulmasının sağlıkları için önemli olduğunu belirten Dr. Ferhan Yerebakan,

        6

        anne ve babaların evde 'sıcaktan bunaldım' diyerek klima ayarını kendine göre yapması halinde çocukların hasta olabileceğine de dikkat çekti.