Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Dikkat güneş!
        1

        Demet DEMİRKIR / HABERTURK.COM

        Tatil günlerinizde keyifli anlar geçirmek için güneşin altında geçirdiğiniz saatler hem cilt sağlığınızı bozuyor hem de cildinizin erkenden yaşlanmasına neden oluyor.

        2

        Şüphesiz ki güneşlenmek, uzanırken sohbet etmek, kitap okumak, müzik dinlemek iyi geliyor ve sizi dinlendiriyor. Ancak kaş yapayım derken göz çıkarmamaya özen gösterin. Ciltte kırışıklık, lekelenme ve hatta cilt kanserine neden olan güneşten korunarak da mutlu bir yaz tatili geçirebileceğinizi unutmayın.

        3

        D VİTAMİNİNİ GÜNEŞTEN ALIN

        D Vitamini, kemik ve dişlerinizin güçlenmesini sağlar. Kuşkusuz ki D vitamininin eksikliği durumunda ise kemik erimesi ve dişlerde problemler görülür. Vücut için büyük bir öneme sahip olan D vitamini ihtiyacı, güneş ile de karşılanabilir.

        4

        Ancak bir kişinin günde 15-20 dakika kadar güneş ışığı görmesi D vitamini sentezi için oldukça yeterli bir zaman. Aksi durumda güneş altında geçirilen uzun zamanlar ciltte geri dönüşümü olmayan sorunlara neden olur. Güneşin zararlı etkileri 11.00-16.00 saatleri arasında daha fazla meydana çıkar. Bu sebeple güneşlenmek için bu saatlerden sonrasını düşünebilirsiniz.

        5

        BRONZLAŞMAK ÇOK DA İYİ BİR ŞEY DEĞİL

        Bronz bir tene sahip olmak hemen hemen herkesin isteği... Bu nedenle de bronzlaşma sürecini hızlandıracak kakao yağı, havuç yağı gibi birçok ürünü pek çok insan kullanır. Ancak uzmanlar bu tip ürünlerin ciltte tahriş, alerjik reaksiyon ve lekelenme meydana getirebilmesi nedeniyle kullanılmaması gerektiğine dikkat çekiyor.

        6

        SU VAZGEÇİLMEZİMİZ OLMALI!


        Bol su içmek sağlığınız için çok büyük bir önem taşıyor. Özellikle de yaz sıcaklarında vücut, sıcağın etkilerinden korunmak için terleyerek su kaybeder. Bunun için terlediğimizde de susarız. Aslına bakılırsa uzmanlar su içmek için susamayı beklememek gerektiğine dikkat çekiyor. Bu açıdan yazın günde en az 1 buçuk litre su tüketmelisiniz.

        7

        GÜNEŞ KREMİ KULLANIRKEN BUNLARA DİKKAT!

        Yaz mevsiminde sürekli kullanacağımız olmazsa olmaz ürünlerden biri de güneş kremi. Eğer koyu tenli iseniz güneşten koruma faktörü 30 SPF olan kremler sizin için yeterli olacaktır.

        8

        Fakat açık tenli iseniz yüksek koruma faktörü olan 50 veya 50+ kremler sizin için uygun olacaktır. Ayrıca dikkat etmeniz gereken bir diğer şey de iyi bir güneş koruyucu alırken, ürünün UVA ve UVB’ye karşı etkili koruma sağlayıp sağlamadığını öğrenmek olmalı.

        9

        BAŞ TACI ŞAPKALAR

        Güneş ışınlarından korunmak için geniş kenarları olan şapkalar tercih edin. Güneş gözlüğü takmaya özen gösterin ve mümkün olduğunca açık renkli giysiler giymeye çalışın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ